Denisu i Aniti Peričić nagrada Marin Držić za 2014. godinu

Objavljeno: 30.03.2015. 12:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Na Svjetski dan kazališta u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, održana je svečana objava dobitnika Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2014. godinu. Među ovogodišnjim laureatima su i varaždinski pisci Denis i Anita Peričić...

Uz objavu dobitnika, pročitana su obrazloženja Stručnog povjerenstva koje je Nagradu Marin Držić za 2014. godinu dodijelilo mladom dramskom piscu Tomislavu Zajecu. Drugu je nagradu odlučilo dodijeliti Ružice Aščić za dramski tekst "Košnice".

Treću Nagradu za dramski tekst Marin Držić za 2014. godinu ravnopravno dijele drama „Hiperborealni konj“ Denisa Peričića i Anite Peričić i drama Noćni život Ivana Vidića. Denis Peričić i Anita Peričić u Hiperborealnom konju precizno rekonstruiraju opskurni događaj iz austro-ugarske povijesti u kojoj je čitav niz „manjih“ likova predstavljen točnim detaljima.

Inače, na natječaj za Nagradu za dramsko djelo Marin Držić za 2014. pristiglo je 36 dramskih tekstova u kojima je najzastupljenija zaokupljenost socijalnom tematikom.

Komentari