Najvatrogasac Lepoglave

Dorijan Kliček lani sudjelovao na 58 intervencija, u DVD-u odradio 1.000 sati

Objavljeno: 16.02.2016. 10:30

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:43

Foto: DH

Dorijan Kliček je jedan od najaktivnijih lepoglavskih vatrogasaca mlađe generacije. Prepoznale su to njegove kolege i nagradile ga na Skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava titulom najvatrogasca u 2015. godini...

Svoju dužnost obavljam s velikim respektom i velikom željom te mi nije ni na kraj pameti da se sa svojim uspjesima hvalim, rekao je Dorijan Kliček koji je uz svoje kolege lani samo na intervencijama proveo 688 sati.

- Iako sam rođen 1991. godine u Varaždinu, moja stalna adresa je u Lepoglavi. Članom DVD-a postajem s navršenih 6 godina  života.  U 2015. godini, odradio sam ukupno 58 intervencija od 66 koje je naš DVD imao – doznajemo od ovog samozatajnog vatrogasca.

Osim spomenutih intervencija, lepoglavski su vatrogasci lani uz školovanje i uvježbavanje vatrogasnih kadrova, sudjelovali na vatrogasnim vježbama i natjecanjima te organizirali 2. vatrogasni kup "Kos – Ledinščak", u spomen na dvojicu poginulih branitelja članova Društva.

- Naši mlađi članovi zaslužuju sve pohvale. Iako imaju tek 21 godinu, njih šestorica su nešto najvrjednije što imamo jer su budućnost DVD-a. Podsjećaju me na moje početke u vatrogastvu jer su im roditelji dopustili da se rano počnu baviti ovakvim zanimanjem – naglasio je Kliček dodavši kako za postignute uspjehe mora zahvaliti i svojem zapovjedniku Zoranu.

Naime, zahvaljujući povjerenju zapovjednika, Kličeku je dopušteno da odrađuje i dužnost voditelja intervencija, iako je po zvanju vatrogasni dočasnik.

Komentari