Filmovi varaždinskih animatorica na festivalu u Australiji i Irskoj

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 26.03.2015. 17:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: VANIMA

Filmovi VANIME, autorica Paule Žanić “Kako je nastala vatra“ i Petre Šokman “Ljubomorna ruža“ uvršteni su u internacionalnu konkurenciju Fresh Film festivala u Irskoj u kategoriji 7 do 12 godina...

Festival se održava od 23. do 28. ožujka u irskom gradu Limericku, a projekcije će se osim u Limericku održati i u Dublinu, Corku, Leinster i Galwayu.

Fresh Film Festival je, baš kao i VANIMA i VAFI, član Youth Cinema Networka, neformalne mreže nastale prije dvije godine u Karlovcu koja okuplja četrdesetak organizacija i festivala diljem Europe i svijeta koji se bave mladim filmašima želeći im dati priliku za veću vidljivost.

Trenutno se radi i na Europskoj nagradi za najbolji film, a osim umrežavanja i vidljivosti, mreža ima plan pružiti mladima edukaciju teorijskoh i radioničkog tipa.

Irska će ujedno biti i VAFI partner na 11. izdanju festivala kada će jedan grad iz Irske i Hrvatske nositi titulu Europske prijestolnice kulture.

Na sasvim drugom kraju svijeta, u Australiji na Kidz Flicks Film festivalu, partneru ovogodišnjeg VAFI-ja, u konkurenciji je film Tee Bošnjak Papiga u bijegu.

Komentari