avantura u slikama

FOTO: DO KIRGISTANA I NAZAD Larisa i Amir vratili se nakon 14 tisuća kilometara prevaljenih na motoru

Objavljeno: 10.09.2017. 17:19

Zadnja izmjena: 10.09.2017. 17:29

Foto: Facebook

Nakon 37 dana jedinstvene moto avanture, u Varaždin su se vratili Larisa i Amir Spahić - koji su na svojoj Hondi do Kirgistana i nazad prevelili čak 14 tisuća kilometara, prošavši 6 vremenskih zona.

>> FOTO Amir Spahić i supruga Larisa krenuli na put dug 16 tisuća kilometara i to motorom

- Još uvijek se nisu slegli svi utisci i neobično je vratiti se u prijašnju svakodnevicu. Ne osjećamo umor niti težinu ovog putovanja. Ali sigurno nije bilo lako. Amir kaže da smo dobro planirali. Ja kažem da smo imali puno sreće. Imali smo samo dva kišna dana na cijelom putu. - govori nam Larisa o ovom jedinstvenom pothvatu, čija veličina postaje jasnija kad pogledamo mapu putovanja. Oni su se na put odlučili i zbog rada na Kyrmedu projektu, pa su sve to spojili sa svojim godišnjim odmorom.

Od nezgoda su imali samo jedno bušenje gume - inače ih je motor odlično nosio kroz područja Mađarske, Rusije, Ukrajine, Kazahstana i Kirgistana. A bili su tu i prijatelji koje su stekli na ovom putovanju - Vitalij i Valerija iz Ukrajine, Nail iz Rusije, Nurkyz iz Kirgistana i Sebastiana i Gholana iz Njemačke.

- Vidjeli smo i doživjeli mnogo toga. Ponajviše smo uživali u Kirgistanu, ali i druga mjesta su nas zadivila. Drago nam je da smo se usudili na ovakvu avanturu. Popeli smo se na vrh Učitelj na 4530 metara nadmorske visine, plivali u planinskom jezeru, jahali konje, milovali deve, vidjeli Sojuz raketu i kozmodrom, nosili tradicionalnu odjeću, smrzavali se na snijegu i kuhali se u kazahstanskoj pustinji, trčali uz Volgu, okusili nova jela - lagman, plof, kurdak, šašljik, pili kumiss fermentirano kobilje mlijeko. I mnogo drugih nezaboravnih prizora i doživljaja. - sažima Larisa svoje vrlo snažene i svježe uspomene.

Putovanje su bilježili na brojnim slikama i snimkama - od kojih su neke načinili dronom. Sve su to kad god bi bili blizu interneta i objavljivali na svojoj Facebook stranici.

- Putovanja su zaista nešto što krijepi čovjekovu dušu i vraća vjeru u druge ljude. Također, traži dosta odricanja. Bez obzira, usudite se izaći iz zone komfora. Bit ćete nagrađeni, garantiramo. - završava svoj pripovijedanje Larisa. Mi vam u bogatoj fotogaleriji donosimo samo odabrani djelić sveg ovog prekrasnog materijala.

Komentari