Marko Rog dobio Kovačev poziv za A reprezentaciju

Objavljeno: 24.10.2014. 22:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: RNK Split - službene stranice

Varaždinski nogometaš Marko Rog dobio je poziv izbornika Nike Kovača za A reprezentaciju. Nogometaš RNK Splita konkurirat će za ciklus utakmica koji započinje prijateljskim ogledom Hrvatske i Argentine...

Rog, rodom iz Nedeljanca, prošle sezone branio je boje Varaždinu u Trećoj HNL Sjever i bio uvjerljivo najistaknutiji pojedinac bijelo - plavih. Zapeo je za oko Splićanima koji su ga ove sezone doveli u svoje redove. Brzo se adaptirao na prvoligaški nogomet i izborio mjesto u početnoj postavi Splićana. Dosad je za crvene postigao tri pogotka, od kojih je jedan Čornomorecu u Europa ligi. Njegove dobre partije zapele su za oko izborniku hrvatske U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu, no još veće priznanje je poziv u A reprezentaciju koji je stigao u petak.

- Ovo je velika stvar za moju karijeru i presretan sam pozivom. Iskreno, nisam nadao da će stići u ovom trenutku moje karijere, no vjerujem da ću opravdati poziv izbornika - rekao je uvijek nasmiješeni 19- godišnji nogometaš. On će tako konkurirati za ciklus utakmica koji započinju ogledom Hrvatske protiv Messija, Di Marie i društva 12. studenoga u Londonu.

- Ako ću zaigrati, važno mi je da se opustim i odigram što bolje - dodao je.

Nakon odigrane utakmice izbornik Kovač će odlučiti koji igrači nastavljaju s pripremama za kvalifikacijski ogled s Italijom u Milanu.

Rog se tako pridružio odabranom društvu varaždinskih nogometaša (Mumlek, Mrmić, Šafarić, Vugrinec, Toplak, Balajić, Sabolčki, Hrman, Karić, Benko) koji su zaigrali za Vatrene.

Komentari