Maturant Elektrostrojarske škole na mobitele donio "zombi apokalipsu"

Objavljeno: 20.12.2014. 14:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Leon Šebrek/privatna arhiva

Leon Šebrek, maturant Elektrostrojarske škole u Varaždinu, nastavlja pokazivati svoju kreativnost.

Nakon što je već izradio više igara za računala, ovaj je učenik, koji se školuje za medijskog tehničara, izradio i svoju prvu igru za mobitele. Radi se o arkadnoj 2D igri naziva Zombie Apocalypse 8Bit, koja je besplatno dostupna na Google Playu.

- Na toj igri radim oko mjesec i pol dana. Sve radim sam, od programiranja, izrade modela, modeliranja i ostalih poslova. Crtao sam modele u školi i kasnije ih doma napravio. Škola ne trpi zbog igre. Od malena sam imao želju napraviti neku igru koja bi bila u 8bitnoj grafici i da je malo bolja estetski, ali jednostavna. U igri postoje platforme na kojima se može skakati te je cilj čim dulje preživjeti. Kad sam započeo raditi na toj igri, dobio sam ideju da bude zombi apokalipsa u 8Bitnom svijetu - rekao nam je Leon. Dodao je kako su s radom na igri nove ideje dolazile same od sebe, a pomogli su mu prijatelji koji su isprobali testnu verziju i ponudili razne ideje koje su zatim također iskorištene u igri.

- To su bile ideje da te kroz igru prate zombiji, da ubacim platforme koje se ruše i slične stvari. Za sad je igra gotova, ali i dalje ću je konstantno popravljati i raditi optimizacije na njoj, dodavati nove verzije te nove vrste zombija. I za Božić stiže zimska verzija igre - najavio je.

Igru je napravio koristeći Unity i AfterFx, a programirao je uglavnom u C# i JavaScriptu. Kako kaže, za igru je trebao kupovati licencu te se povezivati sa sponzorima, kao i ubaciti reklame da bi zaradio. Od prvog dana kako je igru objavio reakcije su pozitivne te se igranost iz dana u dan diže.

Njegovi planovi za budućnost svakako uključuju programiranje i rad na igrama.

- Sad sam trenutno maturant te ću po završetku škole najvjerojatnije nastaviti studirati na ovom području. A vidjet ću još i kako će se razvijati igra, razmišljam i o tome da napravim vlastitu tvrtku koja će raditi aplikacije - zaključio je Leon.

Leon je objavio i kratki video kojim je najavio svoju igru:

Komentari