Mladi Lepoglavčanin na čelu europske mreže mladih

Objavljeno: 03.12.2014. 10:10

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:08

Foto: Nezavisna udruga mladih

Na godišnjoj skupštini Regionalne mreže mladih, koja se od 26. do 30. studenog održala u Istanbulu, za predsjednika organizacije izabran je Mario Žuliček iz Lepoglave.

Riječ je o najvećoj mreži mladih na području šire Europe sa sjedištem u Bruxellesu i Strasbourgu. Regionalna mreža mladih djeluje u sklopu Skupštine europskih regija koja objedinjuje preko 230 regija, dok sama mreža trenutno broji 42 regije članice. Osim regija iz zemalja EU, članice dolaze i iz Rusije, Švicarske, Norveške, Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske i Ukrajine, a u radu sudjeluju i regije iz Armenije i Gruzije koje još uvijek nemaju punopravno članstvo.

Mario Žuliček je u rad mreže uključen od 2011. godine te predstavlja Varaždinsku županiju kroz njezin Savjet mladih, čiji je član. Osim toga, predsjednik je Savjeta mladih Grada Lepoglave te međunarodni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH.

Na čelu Regionalne mreže mladih naslijedio je Švicarca Beata Rohnera koji je tu dužnost obavljao u posljednja dva mandata, dok su prije njega predsjednici dolazili iz Švedske i Francuske. Prije nego što je preuzeo upravljanje organizacijom, Mario Žuliček obavljao je dužnost predsjednika Odbora za edukacijske treninge i umrežavanje.

Komentari