Mladi reprezentativac Sokser predvodi Novomarofčane

Objavljeno: 04.11.2014. 16:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: MNK Varteks Fotex

Malonogometaš Novog Marofa, Ivan Sokser pun dojmova vratio se s mini priprema mlade hrvatske malonogometne reprezentacije...

Hrvatska U-21 reprezentacija mini pripreme započela je okupljanjem u Delnicama gdje se zadržala tri dana. Mladim reprezentativcima uslijedio je put u Francusku i dva prijateljska susreta protiv francuske vrste. U prvom su deklasirali Francuze 10:0, dok su u drugoj utakmici slavili 2:0. Malonogometaš Novog Marofa u prvom susretu odigrao je desetak minuta, dok je u drugom skupio nešto manju minutažu.

- Poziv za reprezentaciju me iznenadio i to mi je podstrek za dalje. U prvom susretu održali smo pravu malonogometnu lekciju Francuzima, no drugi susret je bio mnogo neizvjesniji. Bez obzira što Francuzi nisu toliko prepoznatljivi u europskom malom nogometu, vjerujem da će u budućnost ostaviti dublji trag s obzirom na velika ulaganja u futsal - rekao je Ivan Sokser te dodao da je atmosfera u ekipi bila odlična.

- Zadovoljan sam minutažom. Svi igrači se dobro poznajemo iz Prve hrvatske malonogometne lige pa je atomsfera bila odlična - istaknuo je 20-godišnji Sokser koji je do prije dvije sezone branio boje Varaždina, a trenutno igra za Varteks u Prvoj županijskoj ligi.

- Prioritet mi je fakultet pa nisam želio profesionalnu karijeru u nogometu. Trenutno mi se otvorilo u malom nogometu pa ću tu pokušati ostaviti dublji trag - objasnio je Sokser koji studira ekonomiju na Fakultetu organizacije i informatike.

Nakon akcije s mladom reprezentacijom, Sokseru slijedi utakmica petog kola Prve hrvatske malonogometne lige u kojoj Novomarofčani ugošćuju zagrebački Alumnus. Malonogometaši Novog Marofa u prvenstvu su upisali tri uzastopna poraza, dok su prošlogodišnji prvaci u posljednja dva kola upisali dvije pobjede.

- Čeka nas težak susret, no Alumnus nam je oduvijek odgovorao po stilu igre. Imamo prednost domaćeg terena i vjerujem da ćemo prekinuti negativan niz - zaključio je Sokser.

Susret u dvorani novomarofske Osnovne škole na rasporedu je u utorak od 19,30 sati.

Komentari