Muzejskoj savjetnici GMV-a Spomenki Težak uručena nagrada HMD-a za najbolju izložbu

Objavljeno: 23.11.2015. 18:18

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:43

Foto: GMV

U zagrebačkom Muzeju Mimari u petak je muzejskoj savjetnici u Gradskom muzeju Varaždin Spomenki Težak uručena nagrada Hrvatskoga muzejskog društva (HMD) za najbolju realiziranu izložbu 2014. godine...

Na svečanoj dodjeli nagrada sudjelovali su ministar kulture Berislav Šipuš i pomoćnica ministra Vesna Jurić Bulatovič, a nagrađenima u više kategorija obratili su se predsjednica HMD-a Milvana Arko Pijevac, ravnatelj Muzeja Mimara Tugomir Lukšić, te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin.

Godišnju nagradu za 2014. godinu u kategoriji za realiziranu izložbu, Spomenki Težak uručio je dr. Ante Rendić Miočević. Podsjećamo, muzejska savjetnica GMV-a autorica je izložbe “Narod u nevolji - Veliki rat na varaždinskom području“.

Ocjenjivački sud u sastavu Ante Rendić Miočević, predsjednik Ocjenjivačkog suda, Jakov Radovčić, Vesna Jurić Bulatović i Dubravka Osrečki Jakelić između 32 pristigle prijave odlučio je nagraditi spomenuti program Gradskog muzeja Varaždin.



Inače, autoricu – Spomenku Težak i izložbu je na javni natječaj HMD-a  predložilo Društvo vodiča i pratitelja grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ministar Šipuš ocijenio je kako su priznanja i nagrada rezultat sadržaja koji usmjeravaju pozornost struke i publike na sve segmente umjetnosti iz prošlosti i sadašnjosti koje nude naši muzeji.

 - Nagrade ukazuju i na vrlo visoku razinu promišljanja naših stručnjaka te da se muzejski rad očituje i u senzibiliziranju javnosti za naše muzejske predmete. U današnjem vremenu velik je izazov raditi u muzeju - zaključio je Šipuš.

 

Komentari