Ponos Hrvatske: Anita i Stjepan Bahun brinu o šestero djece

Objavljeno: 10.01.2015. 19:25

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:06

Foto: www.ponoshrvatske.hr

Izvor: galerija-images/bahun ponos hrvatske

Anita i Stjepan Bahun iz sela Biljevac kraj Ivanca postali su heroji 2014., odnosno dobili su priznanje Ponos Hrvatske što ga dodjeljuje Udruga za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti.

Bračni par Bahun prigrlio je mališane bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Sad u Biljevcu brinu o šestero vesele djece i kažu kako se nikada nisu osjećali bolje ni ispunjenije.

Nakon što su se vjenčali 1996., Anita (45) i Stjepan (44) Bahun iz sela Biljevac kraj Ivanca pokušavali su 15 godina dobiti djecu. Nažalost, ni nakon pokušaja medicinski potpomognutih oplodnji Anita nije mogla zatrudnjeti.

Od tih 15 godina, sedam su čekali na posvojenje. Danas se u njihovu veselom i toplom domu čuju cika, vika, radost i smijeh ne jednog djeteta, nego njih šestero.

- To je tako moralo biti, svatko dobije ono što mu je suđeno i što svim srcem želi – veselim glasom rekla je Anita Bahun.

U srpnju 2009. udomili su tri sićušna blizanca, Frana, Filipa i Jana (5,5). Bili su stari samo 45 dana, a doveli su ih ravno iz rodilišta. Tijekom 2012. godine su ih posvojili i postali im roditelji.

- Tada smo rekli kako bismo mogli još nekom djetetu pružiti dom i ljubav, a htjeli smo curicu. Na kraju smo dobili dvije curice i dečka - veseli su Anita i Stjepan.

U Biljevac su im 2103. došli Anna (6), Ivica (7) i Ivana (7). Udomili su ih i usrećili. Sad su velika i vesela obitelj puna ljubavi jednako prema svima. Posvojeni Fran, Filip i Jan prigrlili su udomljene prijatelje, a Stjepan i Anita ne rade nikakvu razliku među njima.

- Blizancima smo mama i tata, a za ostalo troje teta i striček. No oni nas samo tako zovu, razlika je jedino u tome - rekli su brižni roditelji i udomitelji.

Kažu kako im je izuzetna čast što su dobili priznanje Ponos Hrvatske, ali su iznenađeni jer su vrlo skromni ljudi.

Izvor: www.ponoshrvatske.hr

{gallery}bahun ponos hrvatske{/gallery}

Komentari