projekt VI. osnovne škole

RAZBIJANJE PREDRASUDA Djeca s teškoćama u razvoju mogu sasvim lijepo družiti se i raditi s "normalnom" djecom

Objavljeno: 10.12.2016. 11:00

Zadnja izmjena: 12.12.2016. 08:36

Živimo u društvu koje je puno osjetljivije na potrebe i probleme ranjivih skupina nego što je bilo prije samo stotinjak ili čak i manje godina. Svejedno, određene stvari treba ponavljati - a osobito se treba potruditi u odgoju djece.

Teškoće nisu prepreka

Stoga je jako značajno to što u našoj županiji VI. osnovna škola već treću godinu provodi projekt "Teškoće nisu prepreka". Ove su godine djecu iz centra Tomislav Špoljar na imendan sv. Nikole posjetili učenici četvrtih razreda VI. osnovne škole Varaždin.  Imali su zajedničke radionice i na njima izrađivali kuglice, čestitke povodom Božića i čizmice za sv. Nikolu od različitih materijala i tehnikom decupage, kojom su korisnici Centra odavno dobro ovladali - i o čemu smo i mi svojedobno pisali.

>> Izloženi proizvodi raznih učeničkih zadruga i udruga - ima i vrlo ugodnih iznenađenja

Uz zajednički rad i glazbu učenici Centra i VI. osnovne škole međusobno su se upoznavali i družili, te se polako ostvarivao glavni cilj cjelokupnog projekta: razbijanje predrasuda prema najosjetljivijoj populaciji društva, učenicima se teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. I tu nije kraj - sljedećeg Uskrsa učenici Centra uzvratit će posjet i sa svojim prijateljima iz VI. osnovne škole izrađivati uskrsne ukrase. Na kraju je red da spomenemo djelatnike obje škole koje sudjeluju u ovom projektu: Sandra Šenkiš, Ines Nemet  i Tomislav Rogulja iz VI. osnovne škole, te Lorena Kovačić, Ivana Batinić, Ines Žukina, Marina Radosavljević i Ivana Peček iz Centra Špoljar. A klincima želimo još puno uspješnih druženja i suradnje.

Komentari