Dobitni slogan

Učenici Gospodarske škole među najboljih pet na natjecanju „Neka se tvoj glas čuje"

Objavljeno: 10.02.2016. 15:45

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 06:49

Foto: Gospodarska škola Varaždin

Veliko priznanje za učenike Gospodarske škole koji su među 293 škole iz 17 zemalja odabrani među pet najboljih na natjecanju "Neka se tvoj glas čuje".

Slogan učenika Gospodarske škole Varaždin ”Don’t let your eyes cover your heart with judgement” tj. „Ne daj da ti ono što tvoje oči vide prekrije srce osudom“ u velikoj je konkurenciji, među čak 293 škole iz 17 zemalja: Rumunjske, Litve, Slovačke, Mađarske, Malte, Austrije, Belgije, Bugarske, Danske, Gruzije, Latvije, Poljske, Srbije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske i Irske odabran među pet najboljih na natjecanju „Neka se tvoj glas čuje“. U prvih pet najboljih slogana bili su i učenici iz Irske, Rumunjske i Italije, a spomenuti video 'Tolerancija' Gospodarske škole možete pogledati na kraju teksta.

Riječ je o natjecanju čiji je cilj bio iznjedriti slogane o važnosti razvoja te potaknuti interes i podići svijest javnosti o razvojnim temama kao što su tolerancija, migracije, ljudska prava, borba protiv siromaštva, interkulturalizam, očuvanje okoliša, štednja energije i obnovljivi izvori energije, recikliranje, organski uzgojena hrana, Europsko građanstvo, održivost, uloga mladih u razvoju, stavovi o razvoju itd.

Iz Varaždinske županije čestitali su učenicima Gospodarske škole na kreativnosti, angažmanu i trudu uloženom u pripremu prijedloga za spomenuto natjecanje.

– Danas aktivnosti na lokalnoj razini mogu imati velik, čak i globalni značaj. Zato je važno od najranijih nogu učiti mlade o toleranciji, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i održivosti, a učenici Gospodarske škole dobar su primjer kako djelovati lokalno za globalni napredak –poručili su iz Županije.

Slogani ovog natjecanja mogli su biti u obliku teksta, slike s tekstom i kratkog video zapisa, a sudionici su pritom trebali biti starosti između 10 i 18 godina.

Radi se o natjecanju koje je dio velikog EU projekta LADDER kojeg koordinira ALDA - Europsko udruženja agencija lokalne demokracije, a u kojem sudjeluje ukupno 46 partnera i suradnika iz 35 zemalja (18 EU i 17 izvan EU). Jedan od ciljeva spomenutog projekta LADDER prema vrijednostima Europske godine za razvoj 2015. jest upravo podići razinu svijesti javnosti o razvojnim temama. Naglasimo pritom kako su sve države u 2015. usvojile Ciljeve održivog razvoja (SDGs) kako bi stale na kraj siromaštvu, promicale održivi razvoj i upućivale na klimatske promjene.

 

Komentari