Uspjeh polaznika Centra izvrsnosti na Festivalu matematike u Puli

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 11.05.2015. 09:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Matematičko društvo "Istra"

Polaznici varaždinskog Centra izvrsnosti sudjelovali su na Festivalu matematike u Puli. I ove godine kao i ranijih, vrlo uspješno...

U kategoriji PIKO (3. i 4. razredi) 1. mjesto osvojila je ekipa Centar izvrsnosti 4, a u ekipi su bili Marko Sokol i Ema Kolmanić (3.r), Ivan Ilčić i Andrej Krbot (4. razred). Ostale ekipe zauzele su 4., 6. i 8. mjesto.
U kategoriji MIKRO (5.  i 6. razredi) ekipe Centra izvrsnosti osvojile su 3. , 4., 5. i 6.mjesto, a sudjelovalo je 38 ekipa. Treće mjesto osvojila je ekipa Centar izvrsnosti 2 u sastavu Lovro Đuranec i Amalija Rafaj Škriljevečki (5.r) te Gašpar Haramija i Robert Bačani (6.r).

U kategoriji MEGA (7. i 8. razredi) 1. mjesto osvojila je ekipa  Centar izvrsnosti 1 , a u ekipi su bili Ida Kolmanić i Mateja Vuradin (7.r) te Viktor Divjak i Ana Rogina (8.r). Ostale ekipe zauzele su 4. (isti broj bodova kao i 3.), 7. , 10. i 17. mjesto u konkurenciji 30 ekipa.

Srednjoškolci su osvojili 2. mjesto u kategoriji GIGA. Druga je bila ekipa Centar izvrsnosti 5 u sastavu Maja Piskač, Karlo Videc, Borna Zbodulja i Benyamin Taourirt svi iz škole Ivanec. U kategoriji općih gimnazija ta bi ekipa osvojila 1. mjesto sa 110 bodova više od drugoga. Naime, Centri izvrsnosti idu na rang listu zajedno sa matematičkim gimnazijama.

Ostale ekipe zauzele su 4. , 6. , 13. , 14. i 25. mjesto u konkurenciji 37 ekipa.

Osim Centra izvrsnosti valja istaknuti da je ekipa Elektrostrojarske škole zauzela 2. mjesto u konkurenciji Tehničkih škola.

- Bez puno rada u školama i Centru izvrsnosti za matematiku te izuzetne potpore Županije Varaždinske teško bismo postigli ovakav rezultat. Zato hvala i čestitka svima koji su sudjelovali i svojim radom doprinijeli ovom projektu Županije znanja – naglasio je voditelj Centra, Branko Topić.

Komentari