za naše 'palčiće'

Vrlo pozitivna akcija jedne FB grupe koju je pokrenula Varaždinka - evo kako im se i vi možete priključiti

Objavljeno: 31.01.2018. 11:00

Zadnja izmjena: 31.01.2018. 22:46

I dok mnoge Facebook grupe služe prije svega za rasprave i komunikaciju, Crohobice su specifične po tome što je njihov cilj humanitarni - izradom pletenih hobotnica one pomažu "Palčićima", odnosno prerano rođenoj djeci.

Male heklane hobotnice služe tome da se stave u inkubator uz nedonoščad i da na taj način posluže ne samo kao ukras nego i kao "sredstvo umirenja" - jer svojim mekanim kracima hobotnice podsjećaju na pupčanu vrpcu. Njih se izrađuje od konca koji mora biti 100% pamuk, a postoje i jasni propisi o tome kakvo treba biti punjenje za glavu hobotnice.

Hobotnice nisu na prodaju, nego se daruju bolnicama. Ukoliko želite na bilo koji način pomoći u ovoj aktivnosti - idite na njihovu FB stranicu i stupite u kontakt s adminkama, od kojih je jedna i naša Varaždinka Željka Hojsak. I zbog njezinog angažmana - ali i općenite želje da pomognu "Palčićima" - Crohobice bi bile jako sretne da se mekane i tople 'hobotnice' uskoro pojave i u Varaždinskoj bolnici. Kako doznajemo, ova se grupa stalno povećava, a i neprestano stižu nove hobotnice - a vi se svakako možete priključiti ovoj lijepoj i humanoj aktivnosti.

Komentari