hrvatska senzacija

VIDEO Varaždinska umjetnica ilustrirala slikovnicu za sina najlegendarnijeg člana Beatlesa

Objavljeno: 22.04.2017. 20:18

Zadnja izmjena: 22.04.2017. 20:32

Foto: YouTube/Privatna zbirka

Od prije nekoliko dana možemo slobodno i s ponosom reći da postoji veza našeg Varaždina čak i s legendarnim Beatlesima. Naime, naša umjetnica Smiljana Čoh ilustrirala je prekrasnu slikovnicu koju je tekstualno obogatio Julian Lennon, sin možda i najvećeg člana legendarne četvorke Johna.

Julian je u svojoj karijeri načinio nekoliko dokumentaraca i napisao više pjesama s temom očuvanja prirode, pa mu je palo na pamet načiniti i slikovnicu za djecu s istom temom. Za pisanje je koristio pomoć Bart Davisa, a prekrasne slike načinila je naša Smiljana, našim Varaždincima vjerojatno poznatija kao kćer profesora filozofije Ćirila Čoha. Knjiga naslovljena Touch the Earth (Dodirni Zemlju) objavljena je 11. travnja, a danas je njezino svečano predstavljanje u Los Angelesu.

Poruka je knjige da djeca mogu promijeniti planet i napravljena je kao jedna vrlo zanimljiva interaktivna slikovnica. Već je naišla na pohvalne kritike, a Smiljana je nazvana 'beloved Croatian illustrator' ('voljeni hrvatski ilustrator'). Ovdje vam donosimo i video u kojoj Julian kao gost TV emisije predstavlja svoju knjigu i u kojemu možete vidjeti još primjera crteža koje je Smiljana načinila. Julian u emisiji diskutira i o svom ocu i 50. obljetnici izdanja najboljeg rock albuma Seargent Pepper's Lonely Hearts Club Band. A za fanove Beatlesa samo spominjemo i činjenicu da je tada maleni Julian bio inspiracija Paul McCartneyu da napiše veliki hit Beatlesa Hey Jude.

 

Komentari