VIDEO: Leonardo Kapetanović - od sviranja na ulicama Varaždina do velikih glazbenih projekata u Beču

Objavljeno: 06.01.2016. 14:33

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 09:59

Foto: Facebook

Mladi varaždinski student jazz gitare Leonardo Kapetanović pokrenuo je projekt u Beču pod nazivom "Lunar Night" te osvaja svojim glazbenim talentom i umijećem... 

Naime, Leonardo trenutno studira na konzervatoriju u Beču, jednoj od najboljih glazbenih akademija na svijetu. Premda ima tek 19 godina, iza sebe ima, kako kaže, mnogo svirki te nekoliko projekata koje je vodio poput akustičnog dua Maja&Leo i Brod kulture - Brod knjižara (turneja Jadranskim morem). 

Leonardo je završio Prvu gimnaziju Varaždin, prirodoslovno - matematički smjer, a sviranjem gitare bavi se od 12. godine. U početku je išao na privatne instrukcije, nakon toga je, ističe, bio samouk i samo dvije godine prije glazbene akademije počeo je učiti jazz.

Po završetku gimnazije upisao je konzervatorij u Beču gdje je odmah primljen na drugu godinu, smjer jazz gitara. Kako kaže, svakodnevno vježba nekoliko sati, dok ostatak vremena radi na projektima te predaje kao privatni instruktor gitare. 

U Varaždinu je osnovao i vodio duo Maja&Leo sa varaždinskom pjevačicom Majom Mirić, koja je trenutačno prateći vokal Željka Bebeka, te je s duom nastupao po sjeverozapadnoj Hrvatskoj i cijelom Jadranu. Uz to su pobijedili na varaždinskom Imagine festivalu i osvojili drugo mjesto na Imagine-u u Zagrebu. Talentirani gitarist dodaje kako je ponekad svirao i na ulicama Varaždina te ističe da je to uvijek bilo "veoma zabavno". 

Što se tiče projekta, Lunar Night okuplja glazbenike koji izvode pop rock i jazz repertoar, a Leonardo surađuje sa studenticom jazz-a Viktorijom Hajduk iz Ukrajine te producentom Felixom Kirschom iz Austrije, apsolventom SAE instituta (fakultet audio produkcije).

Interes za projekt svakog dana sve više raste te su mnoge svirke u Beču bookirane.

Njihov rad i sve novosti vezane za projekt možete pratiti na Facebook stranici. 

Poslušajte izvedbe Adelinih pjesama koje ostavljaju bez daha: 

 

Komentari