Drone Pilot Academy 

FOI i Varaždinska županija pokreću edukaciju za pilote dronova

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2021. 13:51

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 13:51

Fakultet organizacije i informatike,u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenju učenicima srednjih škola i studentima.

Drone Pilot Academy osmišljena je skup radionica koje će se održavati na području općine Beretinec, koristeći prirodne ljetpote perivoja dvorca Šaulovec i Varaždinske županije. 

Edukacija u trajanju od 5 radnih dana namijenjena je prvenstveno učenicima srednjih škola i studentima. Rad u malim grupa, s osiguranom opremom za sve polaznike te iskusnim stručnjacima, jamči individualan pristup i kvalitetan prijenos znanja koji će obuhvatiti teorijska znanja i praktičnu primjenu. Uz teorijsko znanje iz područja fizike, elektronike, komunikacije i multimedije neophodno za upravljanje letjelicom, polaznici će naučiti praktična znanja i steći iskustvo letenja.

 - Edukacijom želimo stvoriti mlade pilote koji će na odgovoran način koristiti naš zračni prostor. Ovim partnerstvom Varaždinska županija podiže ljestvicu kvalitete obrazovne ponude i nameće se kao vodeća županija u tehnološkim inovacijama u obrazovanju. Ponosni smo što se pokreće ova akademija i što ćemo putem edukacija dati zajednički doprinos da se nove tehnologije primjenjuju odgovorno i na siguran način – istaknula je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Prema riječima dekanice FOI-ja prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep, FOI neprestano radi na jačanju obrazovne ponude kako za studente, tako i za širu zajednicu u kojoj djelujemo. - Naša je društvena odgovornost da doprinosimo zajednici u kojoj djelujemo, što najbolje radimo kroz ono u čemu smo jaki – kvalitetno obrazovanje koje omogućuje jačanje konkurentnosti i dugoročni ekonomski razvoj – istaknula je dekanica.

Kako se prijaviti?

- Letjeti odgovorno nikad nije bilo jednostavnije! Približite nebo i priključite se prvoj generaciji dron pilota! – poručuju organizatori i pozivaju sve zainteresirane da se za dodatne informacije obrate na mail [email protected] Prijave za prvu radionicu su do 25. kolovoza 2021. godine ([email protected]), a radionica će se održavati od 30. kolovoza do 3. rujna 2021. Broj polaznika je ograničen. 

Komentari