Varaždinski plac

Foto - Tradicionalnim Danom zimnice Varaždinski plac podsjetio na pripremu hrane za zimu

Objavljeno: 02.09.2023. 18:42

Zadnja izmjena: 02.09.2023. 18:59

Na Varaždinskom placu danas je održan tradicionalni Dan zimnice, na kojem se potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi vlastitih zaliha za zimu, jer to nije ni komplicirano ni skupo ali je zato jako korisno, a za dva tjedna najavljuju Dan Varaždinskog placa. 

Kako su izvijestili iz Gradske tržnice Varaždin, na Danu zimnice Sandra Gašparić, poznata po jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj ReciPeci, prezentirala pripremu svoje najdraže zimnice – grah salate.

- Zadovoljstvo nam je na našemu placu ugostiti gošću koja je tako dobra u pripremi zimnice, posebice jer nam je danas uz šarenilo boja donijela i zamamne mirise koji će vjerujem, motivirati mnoge na pripremu zimnice. Recepata je mnoštvo, a ponuda na našem placu je iznimno bogata - izjavio je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar. 

Inače, na Gradskoj tržnici sada je u tijeku Dječji plac, dok će se u subotu 16. rujna, održati Dan Varaždinskog placa, najavljuju iz te ustanove. Prijave ekipa za natjecanje u humanitarnoj pripremi kotlovine već su otvorene, a osim dobre hrane, na Danu placa za štimung će se brinuti Dečki Z Bregov i Tamburaški sastav Špancir, dok će za mališane biti organizirano besplatno oslikavanje lica u suradnji s Udrugom umjetničkog stvaralaštva Varaždin.

Komentari