Erasmus+ mobilnost

Foto - Učenici III. Osnovne škole Varaždin stekli vrijedna iskustva u Poljskoj

Objavljeno: 17.06.2024. 18:58

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 19:06

Učenici III. Osnovne škole Varaždin Krsto Kočet i Dominik Paurević s učiteljicama Anjom Hrain i Ivanom Banek sudjelovali su početkom lipnja na mobilnosti u sklopu Erasmus + KA2 projekta "Climate literacy at schools via STEAM" na jugu Poljske. 

Domaćin im je bila osnovna i srednja škola Zespol Szkol Spolecznych STO iz grada Starachowice, a osim njih, u mobilnosti su sudjelovali i učenici i učitelji iz Poljske, Portugala i Turske, izvijestili su iz III Osnovne škole Varaždin.

- Cilj ovog projekta je podići svijest učenika, učitelja, roditelja te lokalne zajednice o zaštiti okoliša kroz upotrebu STEAM-a. Za vrijeme boravka u Poljskoj učenici su sudjelovali na raznim aktivnostima, u i izvan škole koje su podrazumijevale radionice, kvizove, rješavanje praktičnih zadataka, sudjelovanje u nastavi na određenim predmetima u sklopu STEAM-a - ističu iz te škole. 

Dodaju da im ova mobilnost nije bila samo prilika za stjecanje novih vještina i ideja koje će koristiti u budućem obrazovanju i poučavanju, već i prilika za upoznavanje novih kultura, naroda i sklapanja prijateljstava koja će ostati u sjećanju za cijeli život te će stoga i dalje njegovati uključivanje u slične projekte.

Komentari