Westgate Shopping City

Galerija kvART: Izložba „ Hommage Pablu Picassu“

Objavljeno: 07.10.2021. 19:02

Zadnja izmjena: 08.10.2021. 09:34

Povodom 140-e godišnjice rođenja Pabla Picassa u Westgate Shopping Cityju je otvorena izložba „ Hommage Pablu Picassu „. Izložba okuplja radove slikarice Željke Sedlan koja je posvetila proteklu godinu stvaranju djela s Picassovim motivima.

Izložbu možete posjetiti od 7. listopada do 7. studenog u periodu od 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.

Izloženi radovi izrađeni su po uzoru na motive slavnog španjolskog slikara Pabla Picassa i predstavljaju replike djela iz njegovih različitih kreativnih faza slikarstva na platnu. Prikazani motivi iznimno su prepoznatljivi i karakteristični za Picassa što cijelom opusu daje dodatnu vrijednost i kvalitetu. Predstavljeni radovi su izrađeni u tehnici akril i /ili ulje na platnu.

Iznimno nam je drago što u galeriji kvART imamo priliku proslaviti obljetnicu rođenja renomiranog umjetnika Pabla Picassa. O njegovoj veličini govori i činjenica da je u povijesti slikarstva malo onih koji se mogu mjeriti s onim što je Pablo Picasso ostvario 1907. godine, kada je svojim zapanjenim prijateljima pokazao "Gospođice iz Avignona", sliku na kojoj je svijet prikazao kao u razbijenom zrcalu. Uz kubizam, Picasso je pokrenuo i sugestivni ekspresionizam kojim je predstavio značajan obrat u modernoj likovnoj umjetnosti, poručio je na otvorenju Marko Župa.

Slikarica Željka Sedlan rođena je 31. ožujka 1973. u Zagrebu. Umjetnica se slikarstvom bavi od rane mladosti te je članica udruge likovnih umjetnika Fortuna - ART s kojom je sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Likovno se izražava u tehnici ulja na platnu.

Fortuna – ART je udruga likovnih umjetnika osnovana 1997. s ciljem promocije i unapređenja likovne umjetnosti, popularizacije likovne kulture među mladima i promicanja likovne umjetnosti u međunarodnom okruženju. Fortuna – ART okuplja na dobrovoljnoj osnovi umjetnike i građane iz Hrvatske i inozemstva koji posjeduju afinitet za likovno stvaralaštvo i zajednički interes razvoja likovne umjetnosti i kulture.

Izložba će biti otvorena do 7. studenog 2021.

Komentari