SELEKTIRANJE OTPADA

Grad Lepoglava financira odvoz i zbrinjavanje iskorištenih pelena

Objavljeno: 06.05.2020. 19:44

Zadnja izmjena: 06.05.2020. 19:47

Grad Lepoglava napravio je novi korak u prikupljanju selektiranog otpada na gradskom području. Naime, na području Grada Lepoglave započet će se s prikupljanjem i zbrinjavanjem iskorištenih pelena.

Još krajem protekle godine Gradsko vijeće Grada Lepoglave donijelo je odluku kojom se definira i sufinanciranje troška odvojenog prikupljanja i zbrinjavanja iskorištenih pelena, a za korisnike s gradskog područja. Ovih je dana Grad Lepoglava nabavio posebne vreće u kojima će građani prikupljati iskorištene pelene. Pravo na vreće imaju građani,odnosno obitelji s malom djecom u dobi do dvije godine ili starije dobi koja moraju koristiti pelene. Također, pravo na vreće imaju i punoljetne osobe koje moraju koristiti pelene.

- Ovo je još jedna mjera kojom indirektno financijski pomažemo našim građanima, posebice obiteljima s malom djecom te građanima starije životne dobi, rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. - Obitelji s malom djecom zbog korištenih pelena imali su veći broj odvoza komunalnog otpada što im je bilo dodatan financijsko opterećenje. Od sada će te troškove podmiriti Grad Lepoglava. Isti je slučaj i s osobama starije životne dobi kojima uz ovaj vid pomoći financiramo, ako je riječ o staračkom jednočlanom ili dvočlanom domaćinstvu u kojem živi osoba odnosno osobe starije od 70 godina. Za to ćemo u ovoj godini izdvojiti oko 100.000 kuna. Ujedno, podjelom vreća za iskorištene pelene i financiranje njihova zbrinjavanja čuvamo i naš okoliš od odbačenog otpada, a povećavamo i postotak primarne selekcije otpada na kućnom pragu, istaknuo je gradonačelnik Škvarić

Komentari