prvi dojmovi

Dr. Proskura: "Svi se moramo cijepiti, zbog sebe i svojih najbližih"

Objavljeno: 27.12.2020. 14:21

Zadnja izmjena: 29.06.2021. 14:57

Foto: Dino Možek

- Osjećam se dobro, kao i prije nego sam dobio injekciju. Nije mi to prva injekcija. Već sam ja takvih injekcija puno i dobio i davao, izjavio je dr. Proskura neposredno nakon cijepljenja.

Panteleimon Proskura, sada stanar Doma za starije i nemoćne u Varaždinu bio je vojni liječnik za higijenu i epidemiologiju. 

- Sada smo vidjeli svjetlo na kraju tunela i moramo ga maksimalno iskoristiti, svi se moramo cijepiti, rekao je dr. Proskura. - Zbog sebe i svojih najbližih i svih s kojima dolazimo u kontakt. Znanost i stručnjaci su rekli svoje, ako procijepljenost bude 70 posto tada će biti spriječeno širenje epidemije. U ovoj situaciji je najbitnije da se epidemija zaustavi, da bi se normalo počelo živjeti. U Domu smo puno o tome razgovarai i svi su svjesni da to moramo i trebamo napraviti, zaključio je dr. Proskura.

Dodsao je i kako svim stanovnicima Doma nije bilo jednostavno privknuti se na izolaciju. Nakon izvjesnog vremena počelo im je smetati što se ne mogu slobodno kretati.

- Smetalo nam je da ne možemo izaći van i biti među ljudima ali smo bili svjesni da to moramo izdržati jer drugog izlaza nismo imali, dodao je dr. Proskura i na kraju jepohvalio rad županijskog stožera za koji je rekao kako je sve napravio na visokom nivou.  

Komentari