on zna svoj posao

FOTO: 19-godišnji varaždinski dizajner pokreće svoj brend odjeće, a njegovo drsko lice fotoobjektiv obožava

19-godišnji Bernard Lelak varaždinski je modni dizajner, ali i ovogodišnji hrvatski prvak u modnom dizajnu. No, osvojio je on i drugo mjesto na svjetskom natjecanju mladih dizajnera. Uskoro namjerava pokrenuti svoj brend odjeće, a bavi se i modelingom...
Objavljeno: 09.09.2018. 15:46

Zadnja izmjena: 09.09.2018. 17:13

Foto: Viktor Hranić

19-godišnji Bernard Lelak, varaždinski je modni dizajner, ali i ovogodišnji hrvatski prvak u modnom dizajnu. No, osvojio je on i drugo mjesto na svjetskom natjecanju mladih dizajnera. Uskoro namjerava pokrenuti svoj brend odjeće, a bavi se i modelingom, što će vam u potpunosti biti razumljivo kada pogledate fotografije koje je naš fotograf Viktor Hranić ''okinuo''.

Bernard nam je 'zapeo za oko' zbog svojeg zanimljivog lica pomalo drskog izgleda, koje foto objektiv jednostavno voli, u što ćete se sami uvjeriti. No, Bernard ne posjeduje samo ljepotu i istančan smisao za odjevanje, već i talent kojeg ostvaruje kroz crtanje, slikanje i dizajniranje odjeće, a ima i velike planove za budućnost.  

'Šijem od 5. godine i uskoro pokrećem svoj brend'

Na naš upit kako se odlučio za modni dizajn, odgovorio nam je kako mu je majka krojačica i od malena je sjedeći pokraj nje, promatrao kako šije te ga je to s vremenom počelo zanimati. Tako je s 5 godina počeo sam ručno šivati, a sa 7 je dobio svoju prvu dječju šivaću mašinu.

Bernard nam je otkrio kako planira pokrenuti brend ženske elegantne odjeće namijenjene izlascima, domjencima i svečanim prigodama, ali bi se mogla kombinirati i u svakodnevnim stajlinzima. Tu i tamo bi se moglo naći nesto muško, kaže, ali priznaje kako više voli raditi ženske stvari. Dizajn je ono s čime se ovaj naš mladi Varaždinac planira ozbiljno baviti, a modeling kojim se povremeno okrene gleda kao hobi, a ne kao posao s kojim bi se želio isključivo baviti jer, kako kaže, od modelinga neće moći cijeli život zarađivati. 

Mišljenja je kako mladi u Hrvatskoj imaju jako male šanse za uspjehom, no smatra kako je sve je u samopromociji i snalažljivosti, izgrađenom stilu i cilju u životu, a što se tiče poimanja mode u našem društvu i vani, smatra kako razlika nije velika jer je u narednih nekoliko godina hrvatska modna scena napredovala, pa se nada da će s mladim dizajnerima još više napredovati i razvijati se. 

 

 

Komentari