nakon naših informacija

OTVORENI INTERVJU Pročitajte koje je odgovore dao Mario Habek na šest najdelikatnijih pitanja

Objavljeno: 17.10.2017. 16:27

Zadnja izmjena: 17.10.2017. 16:27

Foto: Arhiva

Danas smo na temelju više izvora objavili članak o jučerašnjim burnim sjednicama županijskog SDP-a. Prozvani šef ogranka Mario Habek odlučio je u otvorenom intervjuu odgovoriti na vrlo delikatna pitanja.

>> INSAJDERI: "Habek prozivao za nezahvalnost na sinekurama", Bilić i Šalig napustili sjednicu

U intervjuu smo se osvrnuli i na jučerašnje događaje, ali i na neke druge osjetljive teme koje se u određenim krugovima često pokreću kad je u pitanju SDP-ov županijski šef.

Je li točno da je na jučerašnjoj sjednici ŽO bio direktor financija SDP da potvrdi kako Vi niste uzeli novce namijenjene za Kerekesh teatar?

- Na jučerašnjoj sjednici ŽO gost je bio financijski direktor SDPH, kolega Nikša Vukas. O insinuacijama kako sam ja ''uzeo novce'' više ne namjeravam govoriti, jer su se na kraju dokazale i pokazale potpuno deplasiranima, a i sam direktor je to potvrdio. Na prošlom ŽO gostovao je glavni tajnik Zvane Brumnić kako bi članovi pitali sve što ih zanima, a na ovom ŽO financijski direktor Nikša Vukas, iz potpuno istog razloga. Članovi ŽO mogli su se jučer informirati iz prve ruke o svemu što ih zanima, a tiče se financija.

'Zanemarili su funkcije'

Je li točno da ste na sjednici predsjedništva ŽO pitali prisutne zašto su nezahvalni - s obzirom da imaju položaje u nadzornim i upravnim odborima?

- Prije svega, žao mi je da neki kolege nisu brzi u radu na terenu koliko su brzi u prenošenju krivih informacija sa sjednica ŽO novinarima. Neki članovi SDP-a, članovi su NO i UV, jučer sam ih pozvao na odgovorno izvršavanje te dužnosti i podsjetio da stranka od njih očekuje rad na terenu i maksimalnu odgovornost. Neki od kolega o kojima govorite imaju u stranci funkcije koje su potpuno zanemarili, a ako nemaju vremena za posvetiti se tim dužnostima, smatram kako nemaju vremena ni dovoljno se posvetiti radu u NO i UV, za koji uredno primaju naknadu. Sukladno tome, očekujem da preuzmu odgovornost. Odgovor na pitanje kako ste ga vi formulirali je - ne.

Jeste li na istoj sjednici predsjedništva rekli da se Dubravko Bilić neće moći kandidirati za predsjednika ŽO jer ne dolazi na sjednice predsjedništva?

Kandidacijski postupak odradit će se sukladno pravilima izbora koja je postavio SDPH, a ne ja osobno. Tako da će se svatko moći kandidirati ako za to ispuni propisane uvjete. Koliko mi je poznato, pravila su objavljena danas i postupat ćemo sukladno onome što u  njima piše.

'Ne prijetim nikome'

Je li točan navod da ste nekima na sjednici zaprijetili da će doživjeti sudbinu Vjerana Radelića?

- Ne znam o kojoj sudbini razgovaramo, ali ne prijetim nikome. Svatko mora biti svjestan svojih postupaka i zna da nanošenje štete SDP-u može rezultirati određenim postupkom. I da me sad ne shvatite pogrešno, odmah ću objasniti da je izbacivanje iz stranke krajnji postupak, prije kojeg se može izreći i opomena i suspenzija.

Je li istinita informacija da su sjednicu napustili Bilić i Šalig?

- Kolega Bilić nije član Županijskog odbora, član je Predsjedništva na kojem jučer nije bio. Došao je iza sjednice Predsjedništva na Županijski odbor, čime sam zadovoljan jer je bio aktivan u raspravi, što je do sad bilo vrlo rijetko. Kolege Šalig i Bilić napustili su sjednicu prije kraja, razloge nisu podijelili s nama, tako da ćete njih eventualno morati pitati zašto.

Je li točan navod da ste u više navrata i pred više članova rekli kako je Vama potreban još jedan mandat u Saboru "zbog vlastitih kredita", jer, navodno "ne možete živjeti od saborske mirovine"?

- Ovakvim zlonamjernim navodima ili tračevima se ne mislim baviti. Mandat na čelu Županijske organizacije tražit ću isključivo zato jer to dugujem kolegama iz SDP-a koji znaju na koji način radim i da je to uvijek u dobroj namjeri i koji me svakodnevno zovu i potiču na kandidaturu. Upravo zbog ovakvih pitanja i smicalica, borit ću se za novi mandat i neću dopustiti da netko iz SDP-a radi svakodnevnu zabavu za široke mase. Isto savjetujem i kolegama, što sam jučer naglasio nekoliko puta - primimo se posla, a ne udaraca ispod pojasa i zivkanja novinara s obavijestima tko je kome navodno nešto rekao. Izbori će proći, ali dostojanstvo i obraz SDP-a smo dužni čuvati. Žalosno je da se pojedinci na ovakav podli način misle domoći funkcija u stranci.

 

Komentari