'više me strah homofoba'

Zainteresiranih za gay slikovnicu ima i u Varaždinu, a ovo je razmišljanje jedne majke koja je svoju već naručila

Objavljeno: 12.01.2018. 15:06

Zadnja izmjena: 12.01.2018. 16:34

Nedavno smo pisali o skorašnjoj pojavi slikovnice koja govori o istospolnim obiteljima i koja bi se mogla naći i u nekim našim vrtićima, školama i domovima. Iz udruge Dugine obitelji saznali smo kako najviše zainteresiranih škola i pojedinaca ima u Zagrebu, no zainteresiranih pojedinaca ima i u Varaždinu...

Kako nam poručuju iz Udruge, postoji nekoliko zainteresiranih osoba iz Varaždina, no nitko od njih nije se službeno predstavio kao predstavnik/ca ili zaposlenik/ca škole ili vrtića, a većina osoba traži slikovnice privatno i usput spomenu ukoliko rade u knjižnici ili sličnoj ustanovi.

Mi smo razgovarali s jednom varaždinskom majkom koja je naručila svoj primjerak slikovnice te smo ju pitali za mišljenje o slikovnici i općenito o ovoj temi oko koje se sukobljavaju građani i diže prašina.

- Želim da moj malac unutar obitelji i na primjeren način spozna da obitelji mogu biti različite i da to prihvati pa da jednog dana nema potrebu pitati što je to LGBT zajednica ili zašto se dva stričeka drže za ruke. Slikovnica je zgodno oruđe da se dijete kroz dječji jezik upozna s time i unutar obitelji, a meni je aposlutno svejedno što će moj sin biti jer ću ga u svemu podržavati i nemam nikakav strah od toga. Zapravo, više me strah da ne postane homofob - izjavila je jedna varaždinska majka

Podsjetimo, prije nekoliko dana proveli smo anketu na ovu temu čiji rezultati pokazuju nešto drugačiji stav Varaždinaca od naše majke s kojom smo pričali. Naime, u anketi se 58% naših građana izjasnilo protiv slikovnice, a 33% izrazilo je pozitivan stav dok je 8% neodlučno.

 

Komentari