barokne večeri za svakog

Barokne večeri pomiču granice - kreće suradnja sa švedskim pivovarama i poznatim tvrtkama?

Nakon vijesti o mogućem dolasku švedske kraljevske obitelji u Varaždin povodom Varaždinskih baroknih večeri, Davor Bobić, Raymond Rojnik i MatkoTopić pripremaju još zanimljivih novosti i naočigled spajaju nespojivo. Saznajte što točno spremaju. 
Objavljeno: 02.11.2018. 18:48

Zadnja izmjena: 02.11.2018. 19:57

Nakon vijesti o mogućem dolasku švedske kraljevske obitelji u Varaždin povodom Varaždinskih baroknih večeri, Davor Bobić, Raymond Rojnik i MatkoTopić pripremaju još zanimljivih novosti i naočigled spajaju nespojivo. Saznajte što točno spremaju. 

U svom petodnevnom boravku u Švedskoj, zemlji partneru sljedećih Varaždinskih baroknih večeri, održali su niz sastanaka vezanih za razvoj kulturnog turizma kako bi posjetiteljima festivala pružili dodatni sadržaji, osim same glazbe. Točnije, cilj je povezati Varaždinske barokne večeri s poznatim švedskim tvrtkama i pivovarama. 

- Varaždinske tvrtke imaju značajan iznos u Švedskoj i s njima smo stupili u kontakt, no prerano je da iznosimo detalje. Boravak u Švedskoj iskoristili smo za mnoge sastanke vezane za VBV. U tijeku su razgovori sa švedskim veleposlanstvom u Hrvatskoj i možemo reči da će biti mnoštvo edukativnih, kulturnih, umjetničkih i gastro događaja vezanih za Švedsku. U kompletnoj logistici oko naših potreba pomaže nam svjetski poznati Kraljevski festival u Švedskoj koji je naš izravni partner i sestrinska tvrtka - pojasnio je Rojnik.

Pomicanje granica...

Pomicanje granica poimanja Varaždinskih baroknih večeri i sve veće 'otvaranje' prema široj masi ljudi potvrđuje i ideja povezivanja sa švedskim pivovarama kako bi se stvorilo posebno ' Barokno pivo'. Kako kažu, postoje i naznake da zajedno sa švedskim turističkim agencijama i našom turističkom zajednicom te hoteljerima organiziraju turističke grupe za koje bi se napravile određene ponude, koje bi uključivale nekoliko dana boravka u Varaždinu i izlete po našoj županiji u vrijeme održavanja Varaždinskih baroknih večeri.

- Razgovarali smo sa švedskim pivovarama o povezivanju njihovih i naših pivovara da stvorimo posebno special edition 'Barokno pivo' koje bi sadržavalo neke specifične elemente švedske prepoznatljivosti. Dakle, ideja je da kroz godinu u određenim kafićima bude u ponudi 'Barokno pivo', a u vrijeme festivala u ponudi bi bilo posebno izdanje piva koje bi se iz godinu u godinu mijenjalo, ovisno o zemlji partneru - potvrdio je Topić.

 

 

Komentari