Knjižnica i čitaonica grada Preloga obilježila je Dan Europe organizirajući cjelotjedne aktivnosti, koje su usko vezane uz Erasmus+ projekt, Priče o blagu stare kornjače (The Old Tortoise's Treasure Tales).

Aktivnosti su bile namjenjene djeci predškolske i mlađe školske dobi. U aktivnosti obilježavanja Dana Europe i europskog tjedna, uključila su se djeca iz odgojno -obrazovne skupine Pčelice iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, učenici četvrtih razreda Osnovne škole Prelog te područnog odjela Cirkovljan. I dok su četvrtaši i vrtićanci iz Preloga svoje zadatke rješavali isključivo online, učenici iz Cirkovljana, koji su započeli pohađati redovnu nastavu u školi, imali su prilike primiti promotivne pakete sa zanimljivim aktivnostima koje mogu odraditi s obitelji.

Voditeljica projekta OTTT, ravnateljica Knjižnice Maja Lesinger pripremila je za sve sudionike digitalne materijale koji su integrirani u interaktivnu sliku. Na slici se nalaze poveznice na pet zadataka vezanih za financijsku pismenost te opće informacije o Europi. Tako su djeca mogla rješavati kviz, igru vješala, igru pogađanja, labirint te aktivnost spajanja pojmova. Sve aktivnosti su tematski vezane za Europu, Europsku uniju i spomenuti Erasmus+ projekt.  Knjižnica ovim putem zahvaljuje svim sudionicima te razrednicama i odgojiteljicama koje su animirale svoje učenike i djecu na sudjelovanje.

 

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

15.05.2020. 19:06h Zadnja izmjena: 15.05.2020. 19:09