čestitamo

Foto - CTK Varaždin vratio se s festivala iz Poljske i donio prestižnu nagradu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.08.2022. 10:57

Zadnja izmjena: 12.08.2022. 10:59

Članovi Centra tradicijske kulture Varaždin vratili su se sa desetodnevnog gostovanja u Poljskoj, odnosno sa festivalaBeskidski kulturni tjedan koji je već 59 godina neizostavan dio kulturnih događanja cijele Poljske.

U 10 dana održali su čak 9 koncerata te nastupili u 6 gradova jugozapadne Poljske. U sklopu festivala već tradicionalno se održava i međunarodno folklorno natjecanje. Ove godine u gradu Żywiecu održali su se 31. Internacionalni folklorni susreti na kojima se u nekoliko kategorija natjecalo čak 14 folklornih grupa iz raznih zemalja – a članovi CTK Varaždin vratili su se kući punih ruku!

Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin na natjecanju se predstavio sa bogatim repertoarom te je za izvedbu koreografije dr.Ivana Ivančana "Žensko kolo iz Ražanca" osvojio prestižnu nagradu za najbolju izvedbu koreografije ženskog autohtonog plesa! Grad Varaždin svojim je generalnim pokroviteljstvom omogućio putovanje Centra tradicijske kulture Varaždin na ovaj eminentan festival te je dobio još jedno značajno priznanje za njihovu dugogodišnju kvalitetu rada.

Komentari