Homo democroaticus: Naputak za popunjavanje slobodnih radnih mjesta

Objavljeno: 23.04.2015. 08:52

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:41

 

Hrvatska narodna stranka/Socijaldemokratska partija Hrvatske

GH/VR

-inferno-

1. Svim članicama i članovima treba pod hitno objasniti da je ova koalicija došla na vlast s motom „Promjene počinju u Varaždinu“, a to znači da moramo stvarno provesti potrebne promjene na svim nivojima. Nema nivoja koji smije ostati netaknut, nama ništa nije sitno nego sve bitno, od portira preko predsjednika mjesnog odbora do samog vrha. Nema tu da nemamo svoje ljude za te koje budemo smijenili jer takve dvije stranke moraju imati dovoljno kadra. A ako ga nemamo, stvorit ćemo ga. Ako ga ne možemo stvoriti na brzinu, tek onda razmišljamo da zovemo vanstranačke ali s tim da se nužno moraju učlaniti. S time da takvima provjeriti sve do petoga koljena, da ne bi ideološki bili zastranili. Batalite te priče o civilnom društvu, vrijednosti diplome i stručnih referenci, to je podvala onih koji neće da uspiju naše promjene. A one moraju uspjeti!

2. To znači da promjene moraju biti temeljite, efikasne i sveobuhvatne, da ne duljimo - treba sve staro poslati u ropotarnicu prošlosti a izgraditi novo prema uputama koje ćemo vam slati stalno. Tko ne razumije što treba napraviti ili se premišljavlja, o tome pod hitno izvjestiti temeljnu svoju organizaciju, najbolje predsjednika mjesnog ogranka, ovaj odma predsjednika gradskog, ovaj odma predsjednika županijskog odbora. Ako i oni ništa ne poduzmu obratiti se direktno na stranačku adresu da se temeljito pretrese ko i gdje opstruira promjene koje budu počele u Varaždinu. I onda se proširile na vertikalu.

3. Sve temeljito pomesti znači oblatiti sve koji su bili prije nas, do zadnjeg koljena, razvrgnuti sve pravne akte, ne poštivati obaveze, smijeniti sve vodeće ljude, počev od radnika koji nisu bili naši, pročelnika, direktora, ravnatelja. Ako to mrska oporba bude zvala uhljebljivanje, nazvati novinare i objasniti im da smo preuzeli odgovornost i da moramo imati svoje ljude s kojima možemo promjene provesti jer stari kadrovi opstruiraju. Ako slučajno mediji otkriju da je zaposlena bliska ili dalja rodbina nekog našeg člana, čuditi se ko picek glisti i opovrgnut da ta osoba zna gdje joj je kćer ili sin ili žena.

4. Prvo i prvo gledamo knjižicu ili iskaznicu, a ne diplomu ili životopis. Vrag ti odnesel životopis, pa to svatko može nacifrati za sebe, ionako nitko ne bude priznao da je nesposoban i da nema reference, a drugo i drugo knjižicu i iskaznicu možemo lako provjeriti u stranačkoj evidenciji a ovo nam mogu podvaliti. Kad se treba obaviti intervju za posao ili neko testiranje, obratiti se koordinatoru radi mogućih šalabahtera. Ne pitajte da li je važno da ta osoba nešto zna o poslu za koji se kandidira. Još bolje da ne zna jer nije ni prirodno da ti niži ljudi budu pametniji i sposobniji od nas viših.

Cijeli naputak (kolumnu) pročitajte u najnovijem broju etjednika.

 

Komentari