Priče s kavice Ines Hrain: Hvali ga punica i vole ga djeca, ali njegovi pokreti počinju iritirati...

Piše: Ines Hrain

Objavljeno: 01.02.2015. 10:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: ilustracija

Kao što su muškarcima žene osnovna tema njihovih tračeva, tako važi i obratna slika stvari, pa su tipovi muškaraca i njihovih produžetaka osnovna zanimacija nas žena.

Uglavnom, zaključile smo da se oni mogu svrstati u nekoliko kategorija, od kojih prednjače dva tipična profila. Tu ne računamo one iz friških veza, upravo zaljubljene, takvima se pravi karakteri još uvijek kriju iza fasade od ljubavnih hormona. Pravilna procjena može se izvršiti tek na onima za koje važi izreka – ljubav ode po putu, vrag ostane v kutu.

Na početku, spomenimo posebno podmukli oblik "dobrog" muškarca. Hvali ga punica, hvale ga susjedi, vole ga djeca i njihovi učitelji. On je brižan, uvijek bezazleno nasmijan, ne gleda druge žene, čisti, posprema, razvaža djecu uokolo. Po potrebi spreman je i svojoj ženici  speglati haljinu, ako se uspostavi da je u cajtnotu. No s vremenom, usporedo s rastom pužlice i gubitkom kose, takav postaje seksualno sve manje zanimljiv.

Svaka njegova riječ, pokret ili dodir počinju je beskrajno iritirati. Žena nikad ni nije ludovala za njim, udala se zbog sigurnosti, bio je divan, pažljivo ju je slušao što govori, stajao uz nju i slagao se s njezinim odlukama. Seks među njima također nije bio glavna preokupacija. Obavljala je bračne dužnosti, onoliko koliko se moralo, mužić nije bio pretjerano zahtjevan ili maštovit.

Štono bi se reklo, zapravo nije imao muda iznositi na svijetlo dana svoja unutrašnja maštanja.  Pa kad joj jednog dana djeca poodrastu, zaljubit će se u neku dlakavu životinju, da joj nadoknadi...

Cijelu kolumnu pročitajte u novom broju etjednika.

Komentari