Priče s kavice Ines Hrain: Latino ljepotan može opeći

Piše: Ines Hrain

Objavljeno: 19.04.2015. 15:05

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:42

Foto: Ilustaracija

Jedna od preporuka psihologa koji analiziraju brakove i veze jest da je najbolje pronaći partnera iz vlastitog miljea. Iz svojeg podneblja, svojih godina i približno istog društvenog statusa...

Mnogi su se opekli zaljubivši se u neku egzotičnu tamnoputu ljepoticu ili latino ljepotana. Taj čarobni zamamni pogled, s godinama se pretvorio u bijesno i histerično šibanje očima praćeno bujicom optužbi i ljubomornih ispada. Što je, eto upravo sad, naš zakon ukinuo.

Oni koji su pomislili da su europske face, pa uhvatili muža ili ženu iz Skandinavije, grdno će se iznenaditi kad otkriju da ledeno hladna ptičica inzistira na vlastitom sapunu, šamponu, deterđentu, odvojenom plaćanju pića u lokalu, a vjerojatno želi i spavati u vlastitoj sobi.

Neće biti lako ni gradskim nalarfanim damicama nađu li muža sa sela. Taj će već na drugi pogled prepoznati u njima neradnicu i ljenčinu kojoj je ujutro najvažnije izležavanje, kavica, lickanje i mazanje kremicama.

Dok kokoši gladne kokodaču iz kokošinjca, a vrt se pati na žarkom proljetnom suncu vapeći za vodom iz cijevi.

Koju je gradskoj gazdarici velika muka razmotati iz koluta. Kao što joj je i muka pokoriti se naredbama svekrve koja desetljećima sprovodi matrijarhat u njihovoj obitelji.

Seoski pak mladić ili djevojka, osjećat će se poput ptice u krletki useli li u stan voljene osobe na deseti kat zgrade sa osamsto stanara. Od kojih nitko nikog ne poznaje niti ih je briga jedne za druge. U tom se stanu dani provode uludo, naglasak je na seksu, izlascima i kulinarskim specijalitetima, dok vrt kojeg je takva ptičica ostavila na rodnoj grudi propada i trune iz dana u dan.

Ako pak izađe malo iz te kutije šibica van, sjedne na klupu ili ne daj bože travu, svi će ga gledati kao luđaka i perverznjaka. A promatranje svijeta kroz prozor, za njega je ravno osudi na dvadeset godina zatvora.

Cijelu kolumnu pročitajte u etjedniku.

Komentari