Priče s kavice Ines Hrain: Seks, klopa i mir božji

Piše: Ines Hrain

Objavljeno: 26.04.2015. 19:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Znam jednu mlađahnu curu, vitka je i tanka poput breze, zgodna je pametna, školovana i zaposlena na odličnom radnom mjestu. Uvijek je obučena po posljednjoj modi, jednom tjedno odlazi na frizuru, a triput tjedno na rekreaciju.

Ima zgodan novi auto, vlastiti stan i dovoljno novaca. Nokti su joj manikirani na rukama i na nogama, a na kozmetiku troši koliko i na režije. Svake naočale na njezinom nosu, rukavice na rukama, kapa na glavi, šal oko vrata, ima svoju modnu marku i ona je od gaćica do obrva žena novog doba.

Sva po propisu i usklađena s idealima ljepote manekenki iz modnih časopisa. Dlake redovno depilira, tijelo kvarca, a ulaže i u svoj duhovni razvoj, jer svaka kuna potrošena na duhovnost s vremenom će se itekako isplatiti. Kad konačno uhvati nekog frajera. Pravog frajera.

Jer ovi idioti koji je salijeću, nisu joj ni do koljena. Jedan previše pije, drugi je promijenio previše ženski, treći nije imao nikoga deset godina, što je samo po sebi sumnjivo. Ovaj živi s mamom, a to je katastrofa, onaj živi sam, ali pitanje je zašto mu se već neka nije uselila. Neki su za nju neškolovani, neki su previše školovani pa se samo znaju praviti važni. Neki preniski, drugi previsoki.

Ne voli neobrijane, ali ne voli ni face poput dječjih guzica. Ne zanimaju ju ptičice sa šankova, ali niti oni povučeni i nesigurni koji samo sjede doma. Međutim, svakako bi htjela da svi oni zajedno luduju za njom. A ona im s visoka daje košarice, dok se ne pojavi pravi.

Istodobno, u njezinoj blizini radi žena, koju godinicu starija, malo niža i s malo više kila od nje, oblači se na rasprodajama, gleda da kozmetiku kupuje srijedom kad su popusti, depilira se sama kod kuće, kad stigne. Kosu pere ručno, frizuru oblikuje četkom. Vrckasta je i nasmijana, baš ju briga što ne izgleda kao sa stranica modnih žurnala.

Cijelu kolumnu Ines Hrain pročitajte u etjedniku

Komentari