Priče s kavice Ines Hrain: Tajna mrežastih čarapa

Piše: Ines Hrain

Objavljeno: 17.05.2015. 15:55

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:48

Foto: Ilustracija

Mnoge mi se prijateljice žale da im je teško uhvatiti frajera. Nikome, vele, nisu interesantne, a oni kojima jesu, to su nekakvi idioti koji misle samo na seks. Kao da one ne misle na seks. Samo se prave da razmišljaju vječito o pametnim stvarima...

I normalna stvar, s tim intelektualnim facama jasno daju do znanja da im se gadi muški rod i da kod njih svaki može naići samo na prezir. Ako im kakav i priđe, automatski ga drsko odbiju. Jer taj nije onaj pravi. Jer mu je krivi pristup. Jer izgleda očajno. A one su, kao, savršene.

Takvo ponašanje sudbina će strogo kazniti, pa kad naiđe pravi, priključit će se pravoj, a ne ovoj drznici. Kad nekog želimo odbiti, treba to učiniti suptilno, ostaviti mu prostora za časni uzmak. No teško je kad ne prilazi nitko, dvije žene sjede satima, nisu zanimljive ni pravima ni krivima, kako su došle, tako će i otići. A možda im se netko i namjeravao uvaliti, međutim, unesene su u razgovor, valjda o nuklearnoj fizici, i ne dopuštaju si nikakvo razgledavanje uokolo.  

Vječita frustracija, kako dati do znanja da si u opticaju, a  pritom ispasti fina i poštena puca.

Napravila sam mali eksperiment na vlastitoj koži. Do otkrića sam došla igrom slučaja. Naime, jednog dana obukla sam ispod hlača crne, mrežaste čarape, pa na njih cipele koje su me već nakon pola sata nažuljale.

Čarape nisu dolazile do izražaja i do presudnog momenta nitko ih nije primjećivao. U presudnom momentu, sjela sam u prvi kafić  na terasu i izula se.

Žuljanje je već postalo neizdrživo. Jednu sam nogu ispružila na stolac do sebe, a jednu zakačila na pregradnu prečku visokog stolca na kojem sam sjedila. Hlače su mi se povukle prema gore, a noge izvirile u čarapama poput glava mrežastih pitona koji su ugledali plijen. Frajeri koji su prije izuvanja prolazili pored mene, nisu me zapažali, užurbani i zaokupljeni svojim mislima.
No čim sam ispružila mrežaste nožice, situacija se promijenila za devedeset posto. Od deset njih, devet ih se uhvatilo u mrežu...

Cijelu kolumnu pročitajte u eTjedniku.

Komentari