Priče s kavice Ines Hrain: "Za ono kaj ga trebam je dobar"

Piše: Ines Hrain

Objavljeno: 15.02.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 12:38

Foto: Ilustracija

Kao odgovor na nezadovoljstvo u braku, mnoge će žene potražiti ljubavnike. No, svaka bi žena pri odabiru ljubavnika morala biti izuzetno oprezna. Prije svega, pretjerano zaljubljivanje strogo se kažnjava, ono može dovesti do rastave, a novonastali par obično nije sretan u novostvorenoj vezi...

Uskoro dolaze do zaključka da se stvar pretvorila u onu istu koju su donedavno imali u vlastitoj kući. Taj divni pažljivi momak, prepun ljubavi i razumijevanja, baš kao i maloprijašnji zakoniti mužić, jednako tako ostavlja prljave čarape i gaće na nemogućim mjestima, podrigava se, srče juhu, ispušta plinove.

Da ne velimo da to isto radi i djeva bajna, njegova domaloprijašnja premila ljubavnica. Sve ono zbog čega su olajavali dotadašnje partnere, pogodilo ih je i same poput malja.

Zapravo još većom silinom jer sad shvaćaju da izlaza više nema, s kim god da kreneš, stižeš na isto mjesto. U dramu života. Neki se tad pokušavaju vratiti starim partnerima. Jest da imaju mana, al bar znaju na čemu su s njima. A neki šute i pate u novim vezama sjećajući se kako im je prokleto dobro bilo nekad, kakvu su krasnu slobodu i predivan dom imali.

Žene kojima ne pada na pamet da se rastanu, nego im ljubavnik služi kao ispušni ventil da ne zakuhaju od životnih problema, moraju se najprije informirati o njegovoj kućnoj situaciji. Tu ne pali ona poznata rečenica „ne zanima me kakav je inače i koga ima doma, za ono kaj ga trebam je dobar“. Jer ako ne zanima nju, obično zanima onu drugu. Koga ovaj ima izvan doma. Pa tu počinje drama.
Što veću oštrokondžu tip ima kod kuće, to je veći papučar. On je zapravo pronašao ljubavnicu samo zato da prkosi svojoj strogoj mamici, pardon, ženici, i da se pravi važan kako još nije za otpis. Općenito, supruge ljubavnika mogu predstavljati veliku opasnost za svaku neiskusnu ljubavnicu. Većina njih neće kriviti svojeg posrnulog mužića, nego zlu kučku  koja ga se dočepala, ni krivog ni dužnog, dok je valjda spavao.

Pa će navaliti na tu istu kučku, bez obzira što je ona već možda i deseta po redu u nizu njegovih preljuba. Njihov dragi nije bio kriv ni u jednom od tih slučajeva. Nego je svijet prepun zlih žena koje vrebaju na njega nevinoga. Neke se posesivne supruge čak i ponose svojim statusom furija u sredini u kojoj žive.

Time odašilju poruku svim zainteresiranim namigušama u okrugu da se drže podalje od njezinog dragog...

Cijelu kolumnu pročitajte u novom broju etjednika.

Komentari