Volim Varaždin: Odlučuju li odbori o parku za pse?

Objavljeno: 01.06.2015. 08:50

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:33

Možda niste znali gdje vam je glasačko mjesto, kojem mjesnom odboru pripadate, kakva je uloga vijeća mjesnih odbora, ali sigurno ste upamtili da su nekakvi izbori u Varaždinu zakazani za 31.svibnja.

Na to su vas upozorili poštanski pretinci prepuni stranačkih listića s velikim obećanjima da će vam se nagomilani problemi u kvartu riješiti glasate li za njih, njihovu listu. Ak ste imali peh, onda su vas i telefonski zvali i predlagali da glasate za njihove kandidate.

Na listićima obećanja mogli smo pročitati i "saznati" da grad treba hitne promjene jer "u Varaždinu danas imamo 120.000 tona smeća koje truje naše građane", da "imamo neefikasnu, glomaznu i preskupu javnu upravu", pojedine stranke i koalicije nude "da Grad u suradnji s Hrvatskim željeznicama riješi problematiku buke koje stvaraju lokomotive na kolodvoru", da se "obnove dotrajale prometne i komunalne infrastrukture", "redovitije održavaju dječja igrališta na području mjesnog odbora" i td. i td. i td.

Uz tako lijepa i lako ostvariva obećanja, u nedjelju su građani vjerojatno navalili na biračka mjesta i sigurno su premašili izlaznost od prije četiri godine : tada, 2011.godine, na izborima za vijeća mjesnih odbora u Varaždinu na glasovanje je izašlo čak 15 posto glasača. Ostalih 85 posto pravdali su se da nisu znali gdje im je glasačko mjesto, kojem mjesnom odboru pripadaju, kakva je uloga vijeća.

Bez obzira kolika je ovoga puta bila izlaznost, osobe izabrane u vijeća brinut će se o svojem kvartu, u korist svih nas, a zato će primati tek minimalnu novčanu naknadu za sudjelovanje na sjednicama.

Uskoro ćemo saznati i hoće li novoizabrano vijeće mjesnog odbora Ulice Ratimira Hercega prihvatiti prijedlog da se uz Groblje, odnosno pokraj srednjoškolskih centara s tisućama srednjoškolaca, uredi prvi varaždinski "Park za pse" na površini od 2.800 četvornih metara. Članovi Vijeća trebali bi potvrditi dogovor gradonačelnika i direktora Parkova o parku za pse, dati svoju suglasnost.

Građani smatraju da pokraj Groblja i škola nije mjesto za pse. U tom kvartu su obiteljske kuće s dvorištima gdje kućni ljubimci imaju dovoljna prostora i park odgovara jedino stanarima višekatnica u Trakošćanskom naselju. Zašto se ne napravi veliki park za pse u Dravskoj šumi koja i inače vapi za uređenjem i sadržajima koji bi privukli Varaždince? Umjesto na Dravu stanari svih gradskih kvartova dovodit će pse kod Groblja? Da li je to pametno?!

Komentari