Volim Varaždin: Složni Čakovčanci ispred Varaždinaca

Objavljeno: 10.05.2015. 17:19

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:37

Foto: Ilustracija

Na ovogodišnjoj Forbesovoj listi najpoželjnijih gradova za život u Hrvatskoj na prvom mjestu je Split dok je na 7. mjestu Čakovec a Varaždin zauzima 14. poziciju. Uspoređujući gradove u kontinentalnom dijelu Zagreb je prvi, Čakovec drugi a naš grad šesti. U odnosu na 2014.godinu Varaždinci su se sa šesnaestog popeli za dva a Čakovčanci su poboljšali položaj za tri mjesta, lani su bili deseti.

Iako brojke mnogo govore u uspješnosti naših susjeda preko Drave, udaljenih svega 14 kilometara, ne daje pravu sliku napretka oba grada. Zadnjih godina svjedoci smo da Varaždin polagano zaostaje za Čakovcem što je uočljivo u nizu primjera. Tako je naš grad, nakon tridesetak godina, ostao bez televizijskog centra koji je nebrigom varaždinskih političara preseljen u Čakovec, u gradu je ukinuto i dopisništvo "Večernjeg lista" pa sada događaje u Varaždinskoj županiji prati večernjakov novinar iz Čakovca!

Najsvježiji primjer je nedavna velika petodnevna biciklistička "Utrka kroz Hrvatsku" čija je zadnja etapa trebala startati u Varaždinu, gradu biciklističkih šampiona, ali su se političarti osramotili odbivši organizatore pa su je objeručki prihvatili Međimurci. A utrku je na HRT2 i Eurosportu pratilo petnaestak milijuna gledatelja koji su uživali u ljepotama Hrvatske ali nisu vidjeli naše turističke bisere Trakošćan, Varaždin, Varaždinske Toplice. A Varaždin je grad bicikla i biciklističkih prvaka što je ovih dana potvrdio i Varaždinac Kristijan Đurasek, pobjedom na velikoj osam etapnoj "Utrci kroz Tursku".

No, najveća razlika između Varaždina i Čakovca je u ekologiji, zbrinjavanju kućnog otpada.

Cijelu kolumnu Volim Varaždin Borisa Ratkovića pročitajte u etjedniku

Komentari