Volim Varaždin: Ukinuli ime, slijedi – likvidacija!

Objavljeno: 22.03.2015. 14:46

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:51

Foto: Ilustracija

Srećom nije ostvarena ideja o gradnji "Vugine" tribine na sjevernoj strani Varteksovog stadiona jer bi to, umjesto počasti reprezentativcu i najboljem hrvatskom prvoligaškom strijelcu, legendi varaždinskog nogometa i uglednom kolekcionaru Davoru Vugrincu, sada bila prazna građevina prekrivena prašinom i paučinom gdje bi se gnijezdile vrane i vrapci...

Bila bi to pustoš pustinje kao što su već godinama i ostali dijelovi modernog stadiona kapaciteta 10.000 gledatelja.

Nogometni klub Varteks, kako se zvao do 2010.godine a onda na nepromišljen način promijenio ime u NK Varaždin, bio je dvadesetak godina standardni član najbolje hrvatske lige, više puta finalist kupa, u svim kategorijama davao reprezentativce ali i stručnjake, od fizioterapeuta, liječnika do trenera.

Na prvenstvene i kup utakmice dolazilo je prosječno tri do četiri tisuće gledatelja a na derbije s Hajdukom i Dinamom do 9.000.

Poseban trag, predstavljajući hrvatski nogomet, NK Varteks ostavio je u europskim takmičenjima. Nezaboravne su utakmice u Kupu pobjednika kupova u sezoni 1998/99. kada su Varteksovci u Heereveenu od istoimenog kluba izgubili 1:2 a u Varaždinu pred prepunim gledalištem slavili s 4:2 i plasirali se u četvrtfinale, nastavak takmičenja u proljeće što od tada nije uspjelo nijednom hrvatskom klubu.

Cijelu kolumnu pročitajte u etjedniku.

Komentari