Volim Varaždin: Varaždin odbio "utrku kroz Hrvatsku"

Objavljeno: 26.04.2015. 15:07

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:40

Foto: Ilustracija

Umjesto iz Varaždina posljednja 5.etapa međunarodne biciklističke "Utrke kroz Hrvatsku" startat će 26.travnja 2015.godine iz Martina na Muri, proći Čakovcem, Prelogom, zaobići Varaždinsku županiju i nakon 167 kilometara stići do cilja na Trg sv.Marka u Zagrebu. Snimke i izravne prijenose prenosit će najpopularnija sportska televizija Eurosport čije programe dnevno prati oko 15 milijuna gledatelja.

U prvobitnom nacrtu ovogodišnje utrke "Tour of Croatia", koja je u prvoj kategoriji svjetskih biciklističkih nadmetanja (iza najpoznatijih "grand tour" utrka), bilo je predviđeno i ponuđeno Varaždinskoj županiji da zadnja etapa krene iz Varaždina, s nekog povijesnog mjesta, i okonča na starom hrvatskom Trgu sv.Marka. Ali, organizatori utrke, na čijem je čelu proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević, dobili su odbijenicu ovdašnjih vlastodržaca pa i turističke zajednice zbog – pomanjkanja novaca za sufinaciranje sportskog događaja!

A onda su se javili predstavnici Međimurske županije, tamošnji gradovi, turističke organizacije, udružili se i bez problema pronašli potrebna sredstva za organizaciju etape svijesni koliku promociju za gospodarstvo i turizam donosi ova velika sportska priredba na kojoj će se natjecati 20 svjetskih profesionalnih ekipa i 160 poznatih biciklista.

Cijelu kolumnu Volim Varaždin pročitajte u etjedniku

Komentari