Zimo Digital: Foto i video servisi koji pomažu u promociji vaših proizvoda

Objavljeno: 13.09.2014. 18:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Društvene mreže i servisi koji komuniciraju fotografijama i videom, bilježe konstantni rast i povećanje broja korisnika. Najjači servisi su Instagram (o kojem smo već pisali), Pinterest, Vine i Snapchat, no na vama je da odaberete servis s kojim ćete promovirati svoj proizvod i u konačnici ostvariti prodaju.

Kao i kod ostalih društvenih mreža bitno je kome se obraćate i tko su vaši potencijalni kupci. Posvetite se jednom od ovih servisa i vodite svoj profil najbolje što možete. Budite originalni i koncentrirajte se na kvalitetu, neovisno da li ćete se promovirati kroz fotografiju ili video.

Pinterest je servis za dijeljenje fotografija u stilu oglasne ploče, koji omogućuje korisnicima stvaranje i upravljanje sadržajima      temeljenim na temi zbirke slika, svrstane u kategorije kao što su događanja, interesi ili hobiji. Danas Pinterest u svijetu koristi više od 70 milijuna korisnika, a od toga 80% žena. Pintereset je izuzetno popularan marketinški alat za poznate kompanije i brandove, koje konstantno iskorištavaju sav potencijal sadržaja koji im se   nudi, a sve kako bi širili svoju priču i dizali svijest o svojim proizvodima.

Nekoliko zanimljivih činjenica o Pinterestu:
- 69% online potrošača na Pinterestu je našlo proizvod koji su na kraju kupili ili željeli kupiti
- 70% korisnika dobiva inspiraciju što kupiti
- 67% korisnika prati novitete i putem Pinteresta ostaje u trendu s novim informacijama (moda, kuća, ostali interesi)
- 43% korisnika se povezuje s trgovcima ili brandovima koji ih     interesiraju
- objave koje imaju cijenu dobivaju 36% više lajkova od onih na
kojima nije istaknuta cijena

Vine je sve popularnija mobilna aplikacija u vlasništvu Twittera koja omogućuje korisnicima stvaranje i postavljanje online kratkih videa u trajanju do 6 sekundi. Kao i kod Twittera naglasak je na kvaliteti, a ne na kvantiteti sadržaja. U svijetu ga koristi više od 40 milijuna korisnika, a posljednjih mjeseci postaje sve popularniji i u Hrvatskoj. Video pruža nešto što slika ne može, a sve češće se povlači fraza “Ako slika govori tisuću riječi, video govori milijun.”

Cilj za brandove je stvorili nešto istinski uvjerljivo i zanimljivo unutar ograničenog formatu, a ne nešto što će samo iritirati gledatelja. Vine omogućuje upload videa u trajanju 6 sekundi po sistemu ponavljanja kombinirajući slike i zvuk, te na taj način  kreirate moćan i viralan sadržaj.

Snapchat je prvotno bio okrunjen kao “aplikacijom za slanje seksi  fotografija”, budući da fotografije nestaju nekom što ih primatelj pogleda i brišu se sa servera, no Snapchat je tu fazu odavno prerastao i pretvara se u jedan od najvažnijih mobilnih alata današnjice. Snapchat bilježi veliki rast korisnika i uvjerljivo je jedan izuzetno moćan marketinški alat koji ima blistavu budućnost. Snapchat ima 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, od toga 70% žena, a svaki dan se pošalje preko 700 milijuna fotografija i videa. Prednost Snapchata je ta što je to jedini servis koji korisniku zadržava pažnju svih nekoliko sekundi koliko on drži ekran prstom, nešto što je danas vrlo teško postići, pa čak i na moćnom Facebooku.

Budući da je ovaj servis izuzetno popularan kod teenagera koji sve više odlaze s Facebooka i koriste nove servise kao što je Snapchat, upravo je taj veliki porast korisnika mlađe populacije zabrinuo   Facebook, što je bio i glavni razlog zašto je Facebook u više navrata pokušao kupiti Snapchat, ali bezuspješno.

Snapchat je moćniji alat nego što ljudi misle i samo je pitanje   vremena kada će kompanije shvatiti velik potencijal za svoju       promociju, zato savjetujemo da počnete koristiti ovaj servis, kako bi ga što bolje upoznali i bili spremni kada se dogodi njegov veliki “boom” na marketinškom tržištu.

Komentari