bilo je svega...

eTV: ANKETA Njih ste najviše klikali, a sada glasujte – tko je definitivno obilježio 2017.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.12.2017. 18:51

Zadnja izmjena: 30.12.2017. 18:51

Foto: Arhiva

Proteklu godinu, htjeli mi to ili ne htjeli, obilježili su lokalni izbori, koje je pak obilježio povratak nekih starih i dobro znanih lica, poglavito Ivana Čehoka i Radimira Čačića na mjesta gradonačelnika i župana, zbog čega se slobodno može zaključiti kako se na neki način – ponovila povijest.

Međutim, nisu samo političari obilježili proteklu 2017. godinu. Na ljestvici imena koje ste najviše klikali nalazi se i jedna osoba iz svijeta estrade, druga iz svijeta zdravstva, obje žene, od kojih jedna naposlijetku ipak nije odoljela tom sirenskom zovu... politici.

Što god to govorilo o nama, koliko smo zapravo ispolitizirano društvo – uvijek valja pogledati istini u oči, uostalom – ne služe li tome i novi počeci svakih 365 dana koje slavimo kao prijelaz iz stare u Novu godinu. Donosimo vam listu imena koja su se najviše pretraživala tijekom prošle godine, a vi glasujte i kažite – tko je prema vama obilježio godinu na izmaku.

7. Zsa Zsa

Ona je lijepa, mlada, vrckasta i nevjerojatno talentirana. Naprosto obožava svoj životni poziv, a to je pjevanje. Našu TOP ljestvicu započinjemo djevojkom pred kojom je velika karijera, našom Jelenom Žnidarić – Zsa Zsom. 

Iako ju šira javnost možda prepoznaje kao prateći vokal popularne Lane Jurčević, Jelena Žnidarić ove godine je više nego uspješno uplovila u solo vode, a sve je počelo njezinim duetom s Kedžom "Sve u meni se budi". Nakon pobjede na Zagrebačkom festivalu, uslijedio  je još jedan uspješni singl ove mlade pjevačice pod nazivom „Kada budemo sami“, zatim još aktulani duet s Vannom „Tragom tvojih tragova“, da bi se kulminiralo i nagradom za hit godine za pjesmu „Sve u meni se budi“.

6. Damir Habijan

Na peto mjesto smjestilo se jedno atipično političko lice – lijep, mlad i poslovno uspješan šef gradskog HDZ-a i aktualni predsjednik Gradskog vijeća – Damir Habijan.

Premda se na lokalnoj političkoj sceni pojavio prije više od godinu dana, ove godine Damira Habijana upoznala je cijela nacija. Ne samo zbog njegovog sukoba s Ladislavom Ilčićem, nego još više otkako je eVaraždin objavio fotografiju njegovog savršeno isklesanog tijela. Habijan je i ranije izazivao pozornost svojim istančanim modnim ukusom, a ovaj po struci pravnik pobornik je crossfita i zdrave hrane. Premda na izborima za gradonačelnika nije imao naročite sreće, definitivno je obilježio godinu na izmaku..

5. Alen Kišić

Bila je ovo definitivno njegova godina, ali je na kraju ispalo sasvim drugačije. Alen Kišić slovio je za fovorita u utrci za gradonačelnika Varaždinsa, sve dok se nije pojavio "on" o kojemu nešto kasnije...

Ovaj rodom Ludbrežanin kao zamjenik župana bio je rado viđen gost na varaždinskom placu, ali i drugdje - prava posvuduša, a na račun svojih kilograma znao se dobro zabavljati. Bio je najaktivniji zamjenik župana, daleko aktivniji i od samog tadašnjeg župana. Najveću kontroverzu izazvao je svojim preseljenjem u Varaždin, čime je u izbornu utrku ušao vjerojatno s najvećim rizikom i ulogom od svih kandidata. Nakon izbornog poraza odmorio se u Tunisu, povukao se sa svih funkcija i iščeznuo iz javnosti...

4. Sanja Zember

Godinu na izmaku nisu obilježili samo muškarci, jer na treće mjesto naše TOP ljestvice smjestila se još jedna žena. Riječ je o bivšoj ravnateljici varaždinske bolnice Sanji Zember.

Na poziciju ravnateljice najveće bolnice u regiji Zember je došla na krilima konsenzusa tri najjače stranke i uz, mora se reći – podršku dobrog dijela javnosti, a onda su zapuhali neki novi vjetrovi koji su joj u kratkom vremenu donijeli i smjenu. Međutim, Sanja Zember nakratko je postala prava heroina kojoj se doslovce skandiralo kao svojevrsnom simbolu borbe protiv političkih pritisaka i miješanja u struku. Na kraju je smijenjena, a svoju podrške javnosti pokušala je kapitalizirati kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Varaždina. 

3. Radimir Čačić

Sljedećem političkom besmrtniku uspjelo je ono u što su mnogi sumnjali, a njegovi glavni političari rivali podcijenili – Čačić se vratio!

Fenomen i ostavština HNS-a u Varaždinskoj županiji analizirat će u budućnosti, no ovu godinu definitivno je obilježio Čačićev povratak u vrh lokalne politike, i to sa samo dramatičnih 16 glasova razlike u prvom krugu izbora ispred Alena Runca. Čačiću je tako trebalo točno tri godine da se politički obračuna s bivšim stranačkim kolegama, kojima je zapalio i svijeću prije nego što je ponovno zasjeo u stolicu varaždinskog župana. U međuvremenu je više puta proglašavan politički mrtvim, da bi nedugo, nakon što su Reformisti prešišali rejting HNS-a slavodobitno izjavio: „Ima Boga!“.

2. Ivan Čehok

Ako je Čačić proglašen "politički mrtvim", što onda reći za sljedeću osobu koja je definitivno obilježila 2017. godinu, čime si je također podcrtao mjesto u povijesti grada Varaždina. Riječ je o kome drugome nego sada ponovno gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku.

Neki će reći da je Čehoka uskrsnuo ni manje ni više nego Goran Habuš, bivši gradonačelnik koji kao da se nije mogao osloboditi njegove sjene. Kako bilo, to isto uskrsnuće Varaždinci kao da su priželjkivali, budući da je Čehok unatoč i optužnicama (čime ga politički protivnici nisu štedjeli), na krilima političke ostavštine osvojio nevjerojatnih gotovo 70% glasova, ostavivši tako Alena Kišića bez svake šanse. Ovaj komunikacijski majstor gradom Varaždinom trenutno vlada bez naročitih poteškoća, a početak mandata obilježio mu je pomalo šokantni početak odvoza bala smeća te neočekivano velik angažman oko Thompsonovog koncerta u Varaždinu. Pa koliku bi podršku imao bez optužnica?

1. Predrag Štromar

Ako se pitate tko bi to mogao biti ispred Čehoka ili Čačića, a obilježio je 2017. godinu. Odgovor je zapravo vrlo jednostavan, a zbog njega su mnogi HDZ-ovci imali neprospavanu noć.

Je li ovo bila njegova godina ili nije, Predrag Štromar naposlijetku će morati zaključiti sam. 2017. godinu on je svakako obilježio, a netko se našalio kako bi na Kamenitim vratima trebao zapaliti svijeću, jer tijesna politička većina učinila je da od jednoga od najvećih izbornih gubitnika – doslovce preko noći postane ministar i potpredsjednik vlade. Neki će reći „potpuno nezasluženo“, neki i nemoralno, on je rekao da na taj način spašava Hrvatsku – drugi odgovorili da spašava vlastitu kožu. ...a neki HDZ-ovci priznali da te noći nisu mogli spavati. Sve do dan prije imenovanja Štromar je za naš portal izjavio da je koalicija s HDZ-om "laž".... kasnije je to porekao.... Danas, kada su se dojmovi slegli, čini se kao da je riječ o paru koji je oduvijek bio zajedno. Ah, ta politika...

Rezultati ankete

Tko je prema Vama obilježio 2017. godinu?

Zsa Zsa

17%

Damir Habijan

10%

Alen Kišić

22%

Sanja Zember

8%

Radimir Čačić

11%

Ivan Čehok

27%

Predrag Štromar

6%

Komentari