stručna edukacija

Buduće kozmetičarke iz Strukovne škole u ''Salončiću'' učile raditi gel nokte

Piše: eMagazin

Objavljeno: 23.02.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 08:44

Spretne ruke iz varaždinske Srednje strukovne škole od prošlog su tjedna još spretnije, a nokti njihovih prijateljica sigurni od „uradi sam“ pokušaja izrade gel noktiju.

Riječ je o učenicama od 1. do 4. razreda koje su za svoje zanimanje odabrale smjer kozmetičar, te dobile priliku sudjelovati u stručnim edukacijama i radionicama varaždinskog ''Salončića''.

Naime, kozmetičari i kozmetičarke se u današnje vrijeme nalaze visoko na ljestvici traženih strukovnih zanimanja, a godišnje se na smjer upisuje tek 8 učenica. Istovremeno kontinuirano raste potražnja za njegom i uređivanjem noktiju, ali i ugradnjom ekstenzija trepavica. Obzirom da upravo ta praktična znanja nažalost nisu dovoljno zastupljena u obrazovnom planu i programu, svaka dodatna edukacija pomoći će budućim kozmetičarkama da se nakon obrazovanja lakše implementiraju u današnji koncept salona za uljepšavanje.

''Biti manikerka ne smije biti hobi''

Kako ističe Ilijana Petrović, vlasnica ''Salončića'', biti manikerka nikako ne smije biti hobi već je to zanimanje.

- Uz osnove i teoriju izuzetno je važno znati što, čime i kako radiš, pa smo pred koju godinu u varazdinskoj strukovnoj skoli krenuli s besplatnim radionicama o strukturi samog nokta, bolestima nokta i kožnog tkiva te deformacijama nokta proizašlima iz neadekvatne aplikacije materijala, a zatim pokazali rukovanje brusilicom te sve o sastavu i upotrebi različitih materijala – objašnjava Petrović iza koje je desetogodišnje iskustvo u prikupljanju znanja, formiranja i održavanja edukacija u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, Nizozemskoj i Švedskoj.

''Stvaramo stručnu konkurenciju''

Na pitanje da li ponudom takvih radionica Salončić sam sebi stvara konkurenciju, Ilijana odgovara - potvrdno.

- Interes za beauty industriju iz godine u godinu sve je veći, a dostupan stručni kadar deficitaran u skladu s potrebama tržišta. Upravo zato se trudimo stvoriti stručnu i savjesnu konkurenciju koja cijeni ono čime se bavi. Iz naše će suradnje uz mnogo truda, znanja, praktičnog rada i entuzijazma nas iz struke, ali i podršku majstorica škole i obitelji učenica, proizaći savjesne i educirane buduće kozmetičarke.. Upravo takvu konkurenciju želi svaki profesionalac – zaključuje.

Komentari