lupinizam uskoro i u varaždinu

FOTO Lupino o suradnji i zajedničkom druženju s Domenicom Vacca u Zadru

Objavljeno: 28.07.2017. 19:34

Zadnja izmjena: 29.07.2017. 00:33

Nakon što se Stephan Lupino posvetio kiparstvu i slikarstvu njegova popularnost raste sve više iz dana u dan. Ovoga puta riječ je suradnji s Domenicom Vacca čiju galeriju u New Yorku krasi Lupinova skulptura pod nazivom Fire Woman koja je ujedno i zaštitno lice galerije.

Domenico Vacca svjetski je poznati talijanski dizajner čiju odjeću nosi čak i Ivana Trump s kojom poslovno surađuje gotovo 15 godina. Vacca je ovih dana sletio svojim privatnim zrakoplovom u Hrvatsku, u društvu prelijepe djevojke Eleonore Pieroni s kojom će boraviti na Jadranu još nekih 10-tak dana. Lupino i Vacca bliski su prijatelji, a kako je Vacca vlasnik galerije na križanju 55. ulice i 5. avenije u New Yorku i voli i cijeni prijateljev rad, ni ne čudi što se 'Fire woman' nalazi u samom predvorju galerije za koju Lupino kaže da je procjenjena sada već na 200 tisuća dolara, ali on sam smatra kako ima puno veću vrijednost. 

Lupino je jedinstven. Njegov rad, spoj više različitih materijala te izgled posebno skulptura ‘Fire women’ i ‘Love soldier’ me podsjeća na rad velikog i istaknutog talijanskog umjetnika Ignazia Jacomettia. Ponovno napominjem, Lupino je jedinstven umjetnik u svijetu. - rekao je Domenico za portal scena.hr.

Inače, Lupino trenutno izlaže svoje radove u Grazu i Beču, a 17. rujna njegove će se radove moći vidjeti i u Münchenu. Lupinove slike i skulpture izazvale su velik interes javnosti širom svijeta, a posebno nas veseli što ćemo ih i mi uskoro imati prilike vidjeti upravo ovdje u Varaždinu gdje će biti izložena i stalna Lupinova postava. 

Komentari