program predsjedanja eu

FOTO: Velika fotogalerija sa Svečanog bala Varaždinske županije!

Kao dio službenog programa predsjedanja Republike Hrvatske Europskom unijom, u varaždinskom HNK održao se Svečani bal Varaždinske županije...
Objavljeno: 24.01.2020. 20:58

Zadnja izmjena: 25.01.2020. 10:15

Foto: Luka Šalamun

Kao dio službenog programa predsjedanja Republike Hrvatske Europskom unijom, u varaždinskom HNK održao se Svečani bal Varaždinske županije.

Varaždinski  župan Radimir Čačić bal je, stoga, otvorio riječima, kako je čast i priznanje biti dio službenoga programa u trenutku povijesnog – prvog predsjedanja Hrvatske Europskom unijom.

- Nažalost, ponekad smo nedovoljno svjesni ljepota i vrijednosti koje imamo: stoljeća prisustva ovoga grada i županije utkanih u ovaj europski civilizacijski krug – rekao je Čačić, napomenvši kako je varaždinsko kazalište izgradio isti arhitekt kao i kazalište u Beču: Hermann Helmer, kojemu je to bio prvi projekt.

Visoki uzvanici i bogat program

- Projekt je kretao od projektnoga zadatka – kazalište i plesna dvorana. Kasnije je izgradio još 47 kazališta, ali tek njegov zadnji projekt dvorane u Beču – imao je sličan koncept: kazalište i plesna dvorana. Dakle, ovaj prostor i arhitektonski govori puno i ima svoj značaj – poručio je župan u svojem pozdravnom govoru.

Posjetitelje očekuje bogat i atraktivan glazbeni program, modna revija varaždinskih kreatorica, povijesne postrojbe i kadeti Hrvatske vojske. Balu će nazočiti veleposlanici, bivši predsjednik Stjepan Mesić, te mnogobrojne osobe iz svijeta umjetnosti, kulture i estrade.

Tko je sve došao i kakva je atmosfera pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentari