mateja, rea i marin

Foto - Predstavljamo frizere koji su briljirali na natjecanju u Zagrebu i vratili se doma s nagradama

Predstavnici Varaždinske županije ostvarili su odlične rezultate u Zagrebu na 'Festivalu kose', odnosno odabiru najljepše adventske frizure.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2021. 08:02

Zadnja izmjena: 21.11.2021. 18:33

Foto: Dino Možek

Predstavnici Varaždinske županije ostvarili su odlične rezultate u Zagrebu na 'Festivalu kose', odnosno odabiru najljepše adventske frizure.

Zlatnu tijaru 'Maslina' za ukupan dojam i glavnu nagradu dobila je Mateja Ljubek iz Nove Vesi sa modelom pod nazivom Tajanstvena vila. Nagradu 'Kristalni cvijet' osvojili su Rea Šobak iz Strukovne škole Varaždin u katergoriji učenika te Marin Šimek iz Varaždinskih Toplica.

Mateja je 2008. godine upisala Srednju strukovnu školu Varaždin, a nakon što je prakse i radnog iskustva u par salona, 2019.godine, netom prije korona krize je otvorila svoj salon u Novoj Vesi - Royal M- frizerski boutique.  Inače, 2012.godine Mateja je na Sajmu vjenčanja osvojila prvu nagradu za u kategoriji vjenčanih frizura, dok je 2019.godine na Špancirfestu frizirala popularnog Božu Vreću.  - Jako nam je lijepo bilo u Zagrebu, okupilo se više frizera s područje naše županije, ali i okolnih županija i svi su me bodrili i bili su mi podrška. Što se frizure tiče, htjela sam napraviti nešto sasvim suprotno od onog što se radilo prethodnih godina. Pošto je tema bila Advent, htjela sam napraviti nešto što se ne može vidjeti već osjetititi - ispričala je Mateja.

Marin Šimek dolazi iz Varaždinskih Toplica, ima 23 godine i već dvije godine vodi vlastiti salon Hair Design S.S.  Nagrade je počeo osvajati već u srednjoj školi kada je postao prvak Hrvatske u muškom šišanju. Nakon srednje škole odlazi na  usavršavanje u Beograd na frizersku akademiju. - Najveći rezultat mi je bio 2017 god. OMC svjetsko prvenstvo koje se održavalo u Parizu gdje sam osvojio 9.mjesto. U međuvremenu sam nastupao na raznim međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Mađarskoj gdje sam ostvarivao zapažene rezultate. Pandemija dosta utječe na naš posao, ljudi su izgubili naviku doći kod frizera. Nadam se da će to što prije završiti - ispričao nam je Marin.

Rea Šobak učenica je 2. razreda Strukovne škole u Varaždinu, a na natjecanje ju je prijavila njezina mama i mentorica Stanislava Šobak iz salona Styling Art. - Mama me prijavila i motivirala da odem na natjecanje jer je htjela da probam nešto novo. Frizuru koju sam radila na natjecanju sam probala par puta na lutki, a na dan samog natjecanja sam realizirala cijelu frizuru. Plan je da se nastavim baviti tim poslom, želim ići na edukacije tako da se cijeli život mogu nadograđivati i učiti poslu - ispričala nam je Rea.

 

 

Komentari