Kako to rade one koje znaju?

Naš parfumer Vrbanec savjetuje Varaždinke kako odabrati parfem - saznajte kako to rade Parižanke

Objavljeno: 25.06.2018. 18:25

Zadnja izmjena: 25.06.2018. 20:28

Nedavno smo vam predstavili našeg domaćeg parfumera iz Čakovca Tomislava Vrbanca, koji nam je prilikom razgovora otkrio nevjerojatnu razliku u načinu biranja i korištenja parfema između Francuza i Hrvata. Kada smo čuli tu interesantnu priču i za naše hrvatske pojmove, nevjerojatnu činjenicu, nismo mogli odoljeti, a da vas ne pitamo kako vi birate parfem i jeste li mu vjerni?

Kada je odabir parfema u pitanju, Hrvati izgleda ne filozofiraju previše oko toga niti to doživljavaju kao neki posebno svečani događaj u životu. Nama je najbitnije da je cjenovno pristupačan i da za određenu cijenu dobimo i pristojnu količinu. No, u Parizu to ide malo drugačije, ali i kompliciranije.

Naime, kada mlada Parižanka uđe u pubertet, oko 13.,14. godine života sa svojom majkom kreće u obilazak luksuznih pariških parfumerija i svoju prvu kupovinu parfema kojem će otada biti vjerna cijeli život. U parfumerijama ih očekuje educirano osoblje koje se u potpunosti posvećuje svojim kupcima i uz temeljit razgovor pomaže pri odabiru pravog parfema. Odabir parfema je za njih poseban ritual i svečanost koja zna potrajati danima pa i tjednima ili mjesecima dok djevojka ne nađe svoj prvi pravi parfem, koji nerijetko košta 3, 4 tisuće eura, ali za cijenu prvog i vječnog parfema se, u njihovom slučaju, ne pita. 

No, vi ne trebate mjesecima provesti u traženju svog 'osobnog' mirisa, ukoliko nemate živaca za to, već je dovoljno imati na umu nekoliko savjeta koje nudi naš parfumer. 

  • Nakon testiranja tri mirisa nos gubi moć raspoznavanja mirisa
  • Miris nemojte razmazivati između zapešća, samo ga nanesite i pričekajte desetak sekunda prije nego što ga prvi put pomirišete
  • Tek nakon pola sata znat ćete kako zapravo miriše, jer mu toliko treba da se razviju esencije u sve tri note
  • Tijekom dana pratite kako se miris razvija na vašoj koži i biti će vam sve puno jasnije
  • Čitajte sastojke  

 

 

 

Komentari