O djeci i muškarcima na porodu

Jenkač darivao novorođenčad i otvorio srce: "Bog poživi Hrvate, ispada da ja nemam vremena..."

Objavljeno: 14.04.2016. 14:22

Zadnja izmjena: 14.04.2016. 14:41

Foto: Grad Novi Marof

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač danas je u uredu primio roditelje 13 novorođenčadi, kojima je tom prilikom uručena jednokratna novčana potpora u iznosu od tisuću kuna. Ukupno je dodijeljena 21.000 kuna, a roditelji su za svako drugo ili naredno dijete primili po 500 kuna više.

U neformalnom razgovoru s okupljenim roditeljima Jenkač je istaknuo kako Grad na taj način brine o natalitetu, međutim na gotovo jednosatnom primanju otvorile su se i druge zanimljive teme jer je gradonačelnika zanimalo tko je od očeva nazočio porodu, a pritom je otkrio i svoj stav o tom trendu.

O muškarcima na porodu

- Meni osobno to predstavlja neki intimni trenutak. Da sam žena rekao bi 'još mi samo ti fališ'. No sada ta mogućnost postoji i tko hoće, dapače. Amerikanci to i mobitelima snimaju – našalio se Siniša Jenkač, a jedan od očeva mu otkrio da osim što to „nije tako strašno“, može biti i korisno za ženu.

- Bog poživi Hrvate, nek' nas je čim više, makar u tom pogledu moram samome sebi uputiti kritiku. Prvo sport, sad politika. Ispada da ja nemam vremena – otvorio je srce gradonačelnik, kojemu su roditelji savjetovali da će na svoje godine morati uračunati i devet mjeseci dok se beba ne rodi.

Primjer s Romima

No Jenkač je pokazao da je upućen i u tu "problematiku", istaknuvši da su istraživanja pokazala kako je djecu najzdravije imati između 18. i 25. godine, međutim danas to često ne dopušta tempo života.

- Žene danas isto imaju karijere i zato su u krivu oni koji smatraju da više djece imaju oni koji su ekonomski jači. Uzmimo naše Rome, dok su u šatoru imaju po desetero djece, čim izgrade kuću odmah imaju manje – našalio se gradonačelnik.

Komentari