teška dijagnoza

Josip Deglin iz Visokog kao dječak ostao bez ruke, a sada je pred završetkom FER-a

Piše: eMagazin

Objavljeno: 05.04.2022. 14:54

Josip Deglin je apsolvent FER-a iz Visokog koji je s 15 godina dobio rak kostiju zbog kojeg mu je amputirana ruka, a priču donosi portal Zivim.hr.

On se u dobi od samo 15 godina morao suočiti s ovom teškom dijagnozom zbog koje mu je amputirana lijeva ruka. Josip je sad apsolvent FER-a, a prisjetio se teških trenutaka.

-  Ljeto nakon što sam završio osmi razred počela me boljeti lijeva ruka. Kako sam dijete sa sela, radio sam oko kuće i brzo uočio da me boli rame. Bila je to tupa bol, kao da imam upalu mišića. Nije me boljela šaka nego baš rame svaki put kad sam trebao nešto podići - rekao je Josip i dodao kako je nakon dijagnoze teške bolesti došlo do toga da mu je jedina preostala opcija bila amputacija ruke.

Nakon amputacije ruke primio je još 12 kemoterapija i uspio je pobijediti rak u lipnju 2012. kad se vratio i u školu. Kako kaže, rak mu je postao dobra okosnica za život.

- Izgubio sam ruku, nisam suzu pustio, sad da plačem zbog gluposti. Nije mi savršen život, ali mislim da mi se lakše nositi s mnogim stvarima jer sam kao mlad dobio čvrste životne temelje - rekao je Josip za Zivim. hr, te kroz smijeh dodaje:

- Želim imati robotsku ruku za prvi ples na vjenčanju, ali do toga još ima vremena.

Komentari