Ana Kraš Šoštarić je modna dizajnerica koja u samom centru Varaždina ima vlastiti butik pod nazivom 'Butik Ana Kraš'. Dizajnom se bavi pune 22 godine, točnije od svoje 16. kada je već u 7. razredu imala sreću da zna čime se želi baviti ostatak svog života. 

Ambiciozna, organizirana i neovisna Ana Kraš (tako se opisala), svoj put je počela još u osnovnoj školi kada je organizirala svoju prvu reviju i na taj način zaradila džeparac. Kasnije je šivala preko student servisa, a to ju je potaknulo da gura dalje, jer kako kaže, primijetila je da se u životu za sve moraš izboriti prvenstveno sam. Za Anu Kraš kažu kako ne znaju odakle crpi energiju, jer stalno radi i poletna je. Međutim, ona (Ana) zna kako svoju inspiraciju za svoje kreacije crpi iz prirode i glazbe, te najviše voli raditi s pamukom i viskozom.

- Žena za koju ja kreiram je samosvjesna, malo feministica, voli prirodu, reciklirati, to je žena koja nije savršena po figuri, ali prije svega joj mora biti ugodna, a da joj skriva njezine nedostatke. - otkrila nam je Ana.

Kroz razgovor, uspjela nam je i otkriti kako otprilike izgledaju pripreme za nove kolekcije: "Mi praktički imamo tri mjeseca da izradimo kolekcije za svako godišnje doba. U ta tri mjeseca moramo odabrati materijale s dobavljačima kojima radim. Moramo izraditi prve uzorke i nakon toga ide priprema za put koji traje otprilike 3 tjedna, gdje obilazimo oko 16-ak butika s kojima radimo i to vozimo po cijeloj Hrvatskoj."

Nakon 22 godine mode, otkriva nam kako su joj najvažnije kritike bliskih osoba "dok sam čula prve kritike, nisam mogla spavati, ali me je s godinama to pustilo. Svjesna sam da netko voli modu koju ja radim, a netko ne. Nekome su moje kreacije neshvatljive, a netko obožava i to je tak. Sve sam prihvatila."

- Najvažnije mi je da sam svake godine bolja kao poduzetnik, mama, kao žena. To me najviše gura naprijed. Moram priznat da sam sa 16 sanjala svoj butik, vidjela sam ga, tako da sam jako sretna što se to ostvarilo - za kraj je dodala Ana Kraš.

 

Komentari

15.04.2019. 15:13h Zadnja izmjena: 15.04.2019. 15:13