zanimljivi odgovori...

Pitali smo gradonačelnike i načelnike gdje i kako će provesti svoj godišnji odmor...

Kako naši načelnici i gradonačelnici vole govoriti - njihov posao traje 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, stoga smo odlučili provjeriti nađe li se u tom periodu ipak neka ''rupa'', odnosno, nađu li lokalni dužnosnici vremena za godišnji odmor i odmaranje.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.07.2018. 09:22

Zadnja izmjena: 04.07.2018. 12:14

Kako naši načelnici i gradonačelnici vole govoriti - njihov posao traje 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, stoga smo odlučili provjeriti nađe li se u tom periodu ipak neka ''rupa'', odnosno, nađu li lokalni dužnosnici vremena za godišnji odmor i odmaranje. Neki su po tom pitanju bili jako pričljivi, a neki pak veoma misteriozni. 

U trenutku kada smo ih zvali, na godišnjem smo zatekli Božidara Novoseleca koji ljetuje na Sabunikama. Novoselec se na posao vraća 13. srpnja. Kako su nam rekli, svoj smeštaj na moru ima i načelnik Jalžabeta Mirko Magić i to na Viru gdje ljetuje posljednjih 15 godina,a ''svoj na svome'' je i Bruno Hranić iz Vidovca koji se pak odmara u Pirovcu. Svoju obiteljsku kuću na Viru ima i Dragica Ratković iz Varaždinskih Toplica, a zanimljivo je spomenuti kako ona s mužem često na godišnji putuje - motorom.

Od načelnika i gradonačelnika koji planiraju ići na godišnji, ali još uvijek ne znaju kamo će ih put odnijeti, tu su Siniša Jenkač iz Marofa koji na godišnji ide početkom kolovoza kad ''ni trava ne raste'', Goran Kaniški iz Gornjeg Kneginca koji će na odmor nakon Dana Općine, Igor Kos iz Beretinca koji ''isključi telefon tako da nitko ne zna gdje je'' i Zvonko Šamec iz Trnovca koji je napomenuo kako je u posljednjih 5 godina ljetovao samo 2 puta. Na godišnji će desetak dana i Milorad Batinić iz Ivanca, ali ni on se nije odlučio kamo. 

Netko putuje - netko ostaje doma

Veliki broj njih svoj će godišnji provesti na Sjevernom Jadranu: Marijan Kostanjevec iz Vinice koji će samo na 5 dana ''skoknuti'' u Selce gdje će također ljetovati i Mirko Korotaj iz Cestice. Uz njih, nešto sjevernije destinacije bira i Josip Jany koji također samo par dana ide na godišnji jer prema njegovim riječima, pravi načelnik mora biti uvijek dostupan. U Malinskoj svoj godišnji provodi i načelnik Klenovnika Mladen Blaško, a tamo godinama ljetuje i Zoran Hegedić iz Brezničkog HumaNenad Horvatić iz Ljubešćice s obitelji će iza Dana Općine otputovati do Zadra, Dražen Levak iz Martijanca za svoje je odredište odabrao Ugljan i Pašman kamo će se uputiti krajem kolovoza, dok Darko Marković iz Malog Bukovca svake godine odabere neki drugi otok. 

U kategoriju onih koji ne idu ove godine nikamo na ljetovanje smjestili su se ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, Damir Levak iz Bednje koji će ostati doma raditi vinograd, Željko Posavec iz Petrijanca koji će par dana provesti doma s obitelji i Dragutin Mateković iz Visokog koji tvrdi kako je zadnji puta na godišnjem bio prije 15 godina. U posebnu kategoriju pak spada načelnik Stjepan Krobot iz Breznice koji je rekao kako '' jedan dio godišnjeg provede u plasteniku, a drugi na njivama'' jer - mora raditi da preživi. Nikamo neće otputovati, baš kao ni prošle godine Damir Šprem iz Maruševca jer se, kako je rekao, u Općini dogodio ''projektni boom'' pa će ljeto za njega biti radno. 

Inače, neki od načelnika su nam na upit o tome kada i kamo će na godišnji skrenuli pažnju na to da po zakonu načelnici nemaju pravo na godišnji odmor te su se požalili da samim tim nemaju pravo na regres.

- Mi smo građani drugog reda, radimo 24 sata dnevno za malu plačicu. Eto, toliko o nama, lokalnim šerifima - požalili su se neki od njih i dodali kako često mještani imaju krivo mišljenje o radu načelnika. 

 

 

 

 

Komentari