najava

Popularni svjetski DJ 26. studenog u varaždinskoj Areni!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.11.2022. 11:45

Zadnja izmjena: 06.11.2022. 11:45

Planetarno popularan hit “Tuesday” već godinama nam ne izlazi iz glave, a uskoro ćemo ga moći čuti i uživo jer njegov autor Burak Yeter, poznati DJ turskog porijekla, dolazi u Varaždin!

Burak Yeter nastupat će u subotu, 26. studenog u Areni Varaždin u sklopu završnog partyja EYE-a Varaždin ili Europskog događaja za mlade. Upad je od 20 sati. Koncert je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, uz obaveznu besplatnu registraciju za koncert na službenoj web stranici događaja www.eyevarazdin.eu.

Burak Yeter bavi se glazbom od djetinjstva. Već je s pet godina naučio svirati klavir, a s osam gitaru koju i danas često koristi u svojim nastupima. Prvi solo DJ album “For Action” izdao je 2005. godine, a drugi album “For Message Volume “ iz 2007. godine objavljen je kao podrška podizanju svijesti o globalnom zatopljenju. Zanimljiva je činjenica i da je Yeter otvorio DJ školu “Connection DJ Academy” u Amsterdamu, Istanbulu i Los Angelesu u sklopu koje je DJ-iranju i produciranju podučio skoro 5000 polaznika. Na popisu je 100 najboljih DJ-eva prema izboru DJ Maga.

Planetarnu popularnost dosegao je pjesmom “Tuesday” koja je u više od 95 zemalja diljem svijeta bila broj 1 na raznim radijskim ljestvicama. Pjesma “Tuesday” postala je svojevrsni radijski i klupski fenomen, 2017. godine bila je 10. najtraženija pjesma na Shazamu u cijelom svijetu, a na Spotifyju ima više od 500 milijuna slušanja. Veliki uspjeh postigao je i sa singlom „My Life Is Going On“ koji je korišten u Netflixovoj seriji „La Casa de Papel“. Neke od popularniji pjesama su mu i “Just Miss Love” s legendom elektroničke glazbe Bennyjem Benassi, “Teenage Runaway”, “Body Talks” , “Oh My My” , “Bonnie & Cylde”, “Memories”, “Sing Along” i “Cosmic”.

Koncert Buraka Yetera u subotu, 26.11. u Areni Varaždin je besplatan uz obaveznu registraciju na web stranici www.eyevarazdin.eu.

Komentari